E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yükseliş devam edebilir---

Endekste yükseliş devam edebilir

Endekste yükseliş devam edebilir
14 Ocak 2021 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endekste yön yukarı olduğundan mevcut pozisyonların korunması ve trade fırsatlarının değerlendirilmesi öneriliyor

BIST 100: Endekste 1550 seviyesi destek haline gelirken, 1565 direncinin aşılması halinde sonraki hedef olarak 1580 seviyesi belirtilebilir. Olumlu görünüm korunuyor…

TL Bonolar: Yataya yakın seyir sürüyor, gösterge tahvil %14 ve 10 yıllık tahvil de %13 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalmaya devam etmesi beklenebilir…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimlerinde dalgalı bir seyir var, TL kısmen pozitif ayrışma eğiliminde, 7,42 altında kalınması halinde 7,30 destek konumunda, yukarıda ise 7,50 direnci geçerli…

EUR/USD: Avrupa’da başta İtalya olmak üzere Almanya’da da yaşanan siyasi belirsizlik ile parite zayıflama eğiliminde, 1,2180 direnci altında 1,2130 destek konumunda…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 317 seviyesinde, endekste yeni tarihi zirve test edilebilir, global tarafta da ABD’nin seçilmiş başkanı Biden tarafından detayları açıklanması beklenen paket ön planda, ayrıca Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları da izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nde yükselen kanalda güçlü görünüm korunurken, gün içerisinde gelen kâr satışları düzeltme niteliğinde görünüyor.

Tarihi rekor kapanış gerçekleştiren endeksin bu sabah yukarı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1550 destek, 1565 ve 1580 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste yön yukarı olduğundan mevcut pozisyonların korunmasını ve trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz. Ancak gün içerisinde direnç seviyelerine doğru gelebilecek kâr satışlarına karşı temkinli olunmalı görüşündeyiz.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminde yaşanan düşüş ile eurobond piyasasında toparlanma yaşanabilir, 4-5 yıl vadeli tahvilleri ön planda tutuyoruz. TL tahvillerde ise enflasyon görünümü ile PPK faiz kararı öncesinde bekleme modu devam ediyor, 2-10 yıl vadeli tahvillerin %13-%15 bandında kalması beklenebilir.

Dolar endeksi 90 seviyesi üzerinde yükselişini sürdürürken, Avrupa’da yaşanan siyasi gelişmeler etkili. EUR/USD paritesinde 1,2130 ve GBP/USD için de 1,3620 takip edilecek kısa vadeli destek seviyeleri. TL iyi bir performans sergilerken, dolar kurunda 7,30 ve euro kurunda da 9,00 seviyesi altında 8,92 takip edilecek destekler.

Dolar endeksinin yükselişi ile emtia fiyatlarında satıcılı bir seyir var. Enerji fiyatları da düşüşte, Brent petrol 55 dolar varil desteğine yakın. Değerli metallere bakacak olursak, gümüşte 25 ve altında da 1830 önemli destekler. Gram TL bazında altın fiyatlarında ise 444 seviyesi altında 435 destek olarak belirtilebilir.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1500 üzerinde olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Global piyasalara paralel seyrin devamı bekleniyor

Piyasaların yakın takibinde neler yer alıyor?

Açılışta endekste hafif yükseliş bekleniyor

Günün önemli şirket haberleri 14/01/2021

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)