E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAçılışta endekste hafif yükseliş bekleniyor---

Açılışta endekste hafif yükseliş bekleniyor

Açılışta endekste hafif yükseliş bekleniyor
14 Ocak 2021 - 08:33 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 9.554 artarak 2.355.839’a yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 971 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 173 kişi artarak 23.325’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.227.927.
• Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, analizleri tamamlanan CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" verdi.
• Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Ankara Şehir Hastanesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapıldı.
• ABD Temsilciler Meclisi, Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesini kabul etti . Temsilciler Meclisinin azil maddesini göndereceği Senato, 20 Ocak'tan sonraki bir tarihte Trump'ın yargılamasını gerçekleştirecek ve suçlu olup olmadığına karar verecek.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnsanımızın hak ve hukukunu gözetmede kendilerini hukukun üzerinde gören sosyal medya şirketlerinin baskılarına boyun eğmeyeceğiz" dedi .
• Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, Bitcoin'i "spekülatif bir varlık" olarak tanımladı ve regülasyon çağrısı yaptı.
• Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, ABD'de Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana günlük ölüm oranlarındaki en yüksek rakamlara ulaşıldı.
• İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Türkiye ile Yunanistan arasında istikşafi görüşmelerin başlayacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.
• İtalya’da koalisyon hükümetinin ortaklarından İtalia Viva (IV) partisinin lideri Matteo Renzi, hükümetten çekildiklerini açıkladı.

Ne Olacak?

• Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da Öncü GSYH, Euro Bölgesinde PPK Duyurusu, ABD’de ise İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• S&P'nin 2021 takviminde 22 Ocak’ta Türkiye ile ilgili değerlendirmesi bulunuyor.
• ABD'de Senato, Trump'ın azil davası için 19 Ocak'tan önce toplanmayacak .
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Avrupa’da salgının etkisinin artması ve kısıtlama sürelerinin de uzatılmasıyla borsalar zayıf bir görünüm sergilerken, salgından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İngiltere’de de durum iyi değil. Aşı çalışmaları başlasa da vaka artışının hızlanması burada da kısıtlamaların devam edeceğine işaret ediyor.

ABD’de ise verim getiri eğrisinin dikleşmesiyle 10 yıllık tahvil faizleri de Mart sonrası en yüksek seviyeye çıktı . ABD Dolar Endeksi geçen hafta başlayan yükselişinin ardından 90,35 seviyesinde işlem görüyor. Enflasyon ve büyüme beklentileriyle çıkan faizler de dün hafif geriledi.

Petrol, son olarak dolardaki geri çekilme ile yükselişini hızlandırdı. Pandeminin ilk etkisini gösterdiği Mart ayında sert düşüş yaşayan petrol fiyatlarındaki toparlanma Kasım ayında hız kazandı. Aşı çalışması yapan firmaların başarı oranının %90 üzerinde olduğunu açıklaması ve ülkelerin de aşılamaya başlaması ile yükselişini hızlandıran fiyatlarda son haftada ise ABD petrol stoklarındaki düşüş etkili oluyor.

Yurt içinde ise Türkiye'de sanayi üretimi verisi kasım ayında beklentilerin üzerinde artarken, Sanayi Üretim Endeksi, geçen Kasım ayında bir önceki yılık aynı ayına göre yıllık bazda %11 arttı. Haftaya yükselişle başlayan ve 7,52 seviyesine çıkan Dolar/TL kuru, dün 7,41’e geriledi.

Borsa İstanbul tarafında ise BİST100 endeksi rekor tazelemeye devam ediyor dün 1.550’nin üzerine çıkarken bu hafta 1.575 ve 1.590 seviyelerinin direnç olmasını beklerken 1.550 destek seviyesinin korunup korunmaması durumunda 1.525 seviyesinin destek olmasını bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Çarşamba günü 1.695 - 1.720 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.713 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 25.568 adet artarak 527.568 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.701 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.850’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.950 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.695 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.725 ve 1.735 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.705 ve 1.695 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altın fiyatlarını, Biden ve Fed belirleyecek

Petrol fiyatları salgın endişesiyle geriledi

Kurlar güne hafif alıcılı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)