E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste alıcılı açılış bekleniyor

Endekste alıcılı açılış bekleniyor
30 Aralık 2021 - 08:23 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 36.684 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 142 kişi olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca, yerli aşı Turkovac’ın yarından bugünden şehir hastanelerinden başlayarak uygulanacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: ‘’Kur korumalı TL mevduata katılım 59,8 milyar TL'ye ulaştı . Bireysellerin döviz mevduatı 169 milyar dolardan 162 milyar dolara düşmüş durumda." açıklamasında bulundu.

Fiyatı 5.000 TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 ay, yenileme merkezleri veya yetkili satıcılarca gerçekleştirilmesi kaydıyla, fiyatı 5.000 TL'nin üzerinde olan yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışlarında 6 ay taksit uygulanabilecek .

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Kovid-19'un Omikron varyantının tsunami etkisi oluşturmasından büyük endişe duyduğunu bildirdi.

TMSF garantisi üst limiti 150.000 TL'den 200.000 TL'ye çıkarıldı.

Ticaret Bakanlığı, şekeri 'ihracı kayda bağlı mallar' listesine aldı.

Evergrande, tahvil kupon ödemesini yapamadı, payları değer kaybetti .

Suudi Arabistan Kralı Salman, OPEC+ üretim anlaşmasının petrol piyasasının istikrarı için zaruri olduğunu ve üretici ülkelerin bu anlaşmaya uymaları gerektiğini bildirdi .

Ne Olacak?

• Yurt içinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacakken, ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
• Yunanistan'da Covid - 19 salgınıyla mücadele kapsamında 3 Ocak 2022'den itibaren geçerli olması planlanan kısıtlamaların, vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle bugünden itibaren başlayacağı bildirildi.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar Noel haftasında düşük hacimli ve karışık seyirde hareket ediyor. Yılın son günlerinde dünyada artan korona virüs vaka sayıları risk iştahını düşürüyor.
BİST100 endeksi ise geçtiğimiz işlem gününe yatay seyirde başlangıç yaptı. Borsa İstanbul tarafından son 1 haftadır getirilen uptick rule kuralı dün de getirildi. BDDK’nın Dijital Bankacılık mevzuatının kabul görmesi ve kurdaki artışla birlikte satışları dövize endeksli sanayi şirketlerindeki alımların hızlanması sonrası endeks 1.900’ü test etti. BİST100 endeksi günü 1.895 seviyesinden pozitif tamamladı.
TCMB 2022 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası metnini yayımladı. Metinde orta vadeli enflasyon hedefi %5 düzeyinde korunurken, finansal istikrar vurgusu da yapıldı. Metinde TCMB'nin gerçekleştirdiği swap miktarının kademeli olarak azaltacağı belirtildi. Diğer ülke merkez bankaları ile 2022'de swap anlaşmaları imzalanmasına yönelik görüşmelere de devam edeceği ifade edildi.
Dolar / TL tarafında ise yüksek volatilite sürüyor. 20 Aralık’ta 18,36’yı gören kur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL’yi Özendirme Paketini açıklaması ile 10,50’li seviyelere kadar geri çekilmişti. Geçtiğimiz güne 11,80’li seviyelerden başlayan Dolar / TL 12,50 seviyesinin üzerinde günü tamamladı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Çarşamba 2.014 - 2.105 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.094 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 54.289 azalarak 100.171 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.080 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.210’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.340 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.985 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.150 ve 2.220 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.045 ve 1.990 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilece

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Günün önemli şirket haberleri 30/12/2021

 

Asya borsalarında pozitif seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)