E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste 90 bin seviyesi gündemde---

Endekste 90 bin seviyesi gündemde

Endekste 90 bin seviyesi gündemde
20 Mayıs 2015 - 09:19 borsagundem.com

BİST 100'ün, dolardaki yükselişe rağmen, AMB üyesinin ekstra parasal genişlemeci hamle işareti dolayısıyla güne alıcılı başlaması bekleniyor

''SABAH STRATEJİSİ
Yurtiçi piyasaların kapalı olduğu Salı günü, Avrupa Merkez Bankası üyesi Benoit Coeure'nin parasal genişlemenin daha da hızlandırılmasına yönelik açıklamaları sonrasında Avro/Dolar paritesi 1,1120 seviyesine kadar sert bir düşüş gösterdi. Diğer taraftan, ABD'den zayıf gelen verilere rağmen düzeltme işareti veren ABD Dolar'ı dün konut başlangıçları verisinin iyi gelmesi sonrasında değer kazancını artırdı. DXY 95,4 seviyesinde. AMB tarafında gelen açıklamalarla kısmi geri çekilen USDTRY ise ABD Doları'nın küresel çaptaki değer kazanımı sonrasında tekrar 2,60 seviyesi civarında.

Kısa vadeli yükseliş trendinde olan ve haftanın ilk gününde %1,2 oranında primle günü 88.651 puandan kapatan BIST100'ün, Dolar'daki yükselişe rağmen, AMB üyesinin ekstra parasal genişlemeci hamle işareti dolayısıyla güne alıcılı başlayabileceğini düşünüyoruz. Bu akşamki Nisan ayı FED toplantı tutanakları ise gündemin önemli maddesi. Tutanaklarda FED'in ekonomik aktiviteye dair iyimser söylemlerinin çıkmayacağına yönelik beklentiler piyasalara destek vermeye devam edebilir. Yurtiçi piyasaları da genel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde ülke risk primi olan ve bugün 208 seviyesinde bulunan CDS rakamlarıyla takip ediyor olacağız. Şu aşamada önemli dirençleri geçen endekste ise 90bin psikolojik seviye gündemdeki yerini korumakta.

Özetle gerek FED beklentisi gerekse de AMB üyesinin genişlemeci politikalara yönelik söylemlerinin endeksteki yükselişi desteklemeye devam edeceğini öngörürken, Dolar'daki güçlenmenin baskın gelmesi ve yaşanan yükselişlerin ardından kar realizasyonlarının endekse satış getirmesi durumunda ise 88.000-87.500 destek bölgesi takip edilebilir. Ek olarak öğleden sonra TCMB Para Politikası Kurulu kararı takip edilecekken, TCMB'den herhangi bir aksiyon beklenmemektedir.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)