E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks, yurtdışındaki satıcılı görünüme karşın pozitif ayrıştı---

Endeks, yurtdışındaki satıcılı görünüme karşın pozitif ayrıştı

Endeks, yurtdışındaki satıcılı görünüme karşın pozitif ayrıştı
01 Aralık 2021 - 09:06 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin endeksin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, dün yüksek enflasyonriskinin arttığını belirterek, varlık alımlarının geçtiğimiz ay açıklanan plandan birkaç ay önce bitirilmesini düşünmek uygun olur diyerek, aralık toplantısında bunun tartışılacağını işaret etti. Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme ilişkin değerlendirmeleri ve yeni ekonomi programına ilişkin açıklamaları takip edildi. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları esnasında Dolar/TL 13,80’nin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Bu sabah 08:00 itibariyle kur 13,56 seviyesinde bulunuyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 16:15 ABD – ADP Özel Sektör İstihdamı Önem: Orta
• 18:00 ABD – ISM İmalat Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel ölçüde yeni varyant endişeleri dün bir kez daha satış getirdi. Gelen satışlarda Moderna CEO’sunun aşı etkinliğinin Omicron varyantına karşı daha düşük olabileceği açıklaması etkili oldu. Dün içeride 3. çeyrek büyüme verisi takip edildi. 3. çeyrekte GSYH büyümesi %7,8’lik medyan beklentinin hafif altında %7,4 oldu. Dün ABD’de endeksler %2’ye yakın değer kaybederken, bu sabah vadeli piyasalarda alımlar etkili. Asya piyasalarında da dünkü satışların ardından bugün toparlanma mevcut. Avrupa’da da dünkü kayıpların ardından bugün alıcılı bir açılış beklentisi var. Dün endeks kapanışında 13,10 – 13,15 aralığında olan Dolar/TL bu sabah 13,56 civarında bulunuyor. Bu görünüm altında endeksin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi yurtdışındaki satıcılı görünüme karşın dün görece olarak pozitif ayrışarak yatay bir kapanış gerçekleştirdi. Son zamanlarda olduğu gibi sektörel ve hisse bazlı ayrışmalar yine ön plandaydı. Kur hareketleri ve yeni varyant endişeleri bu ayrışmalarda ana etken olmaya devam ediyor. Dün 1.810 civarında kapanan endekste bugün tarihi zirvenin bulunduğu 1.834 ve üzeri test edilmek istenebilir. Tarihi zirvenin aşılması halinde yükselişlerin yeniden güç kazanacağı endekste 1.875 – 1.900 aralığı takip edilecek ilk direnç bölgesi olacaktır. Buna karşın teknik göstergelerin zayıflıyor olması endişe oluşturuyor. Bu süreçte aşağıda 1.790 ara destek olmakla birlikte buranın altında 1.760 aşağı yönlü hareketler için referans noktamız konumunda.

Günün önemli şirket haberleri 1/12/2021

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Kripto parada milyarlık ‘Bitrota’ vurgunu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)