E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks, yurt dışına paralel zayıf---

Endeks, yurt dışına paralel zayıf

Endeks, yurt dışına paralel zayıf
23 Mart 2020 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 endeksinde satıcılı bir açılış bekleniyor.

BIST 100: Endekste 86 bin direnç seviyesi olarak geçerli, satıcılı bir açılış bekliyoruz, 82 bin ve 80.500 seviyeleri destek olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Bugün yapılacak hazine ihalesinin etkileri sınırlı kalabilir, gösterge tahvilde %11 seviyesi üzerinde denge oluşabilir, 10 yıllık tahvilde ise %14 destek konumunda izlenecektir…

USD/TL: Dolar kurunda 6,50 seviyesinin üzerinde seyir devam ediyor, bu seviye üzerinde kalınması ile 6,65 direnç konumunda izlenecektir. Gelişmekte olan ülke para birimleri genel olarak dolar karşısında zayıf seyir izlemekte…

EUR/USD: Paritede kritik destek seviyesinin üzerinde kalınması olumlu, ancak anlamlı bir tepki gelmemesi kırılganlığın devam etmesine neden oluyor, 1,0620-1,0650 bandı oldukça önemli destek konumunda…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 560 seviyesinde. Almanya’da Merkel’in kendini karantinaya alması, ABD’de teşvik paketinin Demokratlar tarafından bloklanması ihtimali ve küresel olarak vaka sayısının 320 bin kişiye ulaşması ile endeksler haftaya zayıf bir seyirle başlıyor. TL varlıklarda global seyre paralel olarak kar satışları devam edebilir.

Korona virüs endişeleri nedeniyle küresel piyasalar yeni haftaya sert satış baskısı altında başladı.

ABD borsaları Cuma günü %4 civarında düşerken, bu sabah ABD vadeli endeks kontratları bu oranda geri çekiliyor. Endeksin de yurtdışı borsalardaki zayıflığa paralel satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 82.000 ve 80.500 destek, 86.000 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım önermeyiz.

TL tahvil faizlerinde kur oynaklığının artması ile kar satışları devam edebilir. Gösterge tahvilde %11 üzerinde bir seyir görülebilir.

10 yıllık tahvilde ise %13 direnç konumunda. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,80 düzeyinde, eurobond piyasasında zayıf seyrin devam etme ihtimali yüksek, temkinli duruş korunmalı.

EUR/USD paritesinde 1,0650 destek, 1,08 direnç konumunda. GBP/USD paritesinde 1,18 direnç olarak izlenecektir. USD/JPY ise BoJ katkısıyla 110 civarında kalma eğiliminde. İçeride dolar kurunda 6,50 üzerinde 6,65 ve euro kurunda da 7,00 seviyesi üzerinde 7,11 direnç seviyeleri olarak belirtilebilir.

Dolar global olarak kuvvetli, sabah Asya’da para birimleri genel olarak haftaya değer kayıplarıyla başladı.

Brent petrol gelecek döneme dair arz fazlasının fiyatlanması ile 26 dolar varil civarında, ABD ham petrol ise 22 dolar varil düzeyinde.

Altın fiyatlarında nakit pozisyonları artırma eğilimi ile 1480 dolar desteğine doğru çekilme eğiliminde. Gram TL bazında ise 308 üzerinde 318 direnci izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 87.000 direnci altında zayıf.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)