E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks dışı hisselerde zayıf seyir devam edebilir---

Endeks dışı hisselerde zayıf seyir devam edebilir

Endeks dışı hisselerde zayıf seyir devam edebilir
27 Mayıs 2021 - 09:21 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne tepki alımlarıyla başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişini devam ettirerek günü %1,92 artışla 1.427,06’dan tamamladı. Bankacılık endeksi %3,06 yükselişle pozitif ayrıştı. Yurtdışı borsalar günü karışık bir görünümle kapatırken, BIST bir gün önceki kayıplarının bir kısmını geri aldı. TL yataya yakın seyrederken, negatif ayrışmaya devam ediyor. BIST 100 endeksi, Mayıs ayı genelinde pozitif ayrışsa da kısa vadede beklentilerin azalması, vaka sayılarındaki düşüşün duraksaması ve erken seçim söylentilerinin etkisiyle bu yükselişini geri verdi.

Cumhurbaşkanın yaptığı açıklamalar erken seçim spekülasyonunu ve beklentisini sona erdirirken kısa vade de BIST’te tepki yükselişleri oluşsa da bunun satış fırsatı olarak kullanılması ve zayıf seyrin bir süre daha devam etmesi beklenmektedir. CDS’ler günü 403 seviyesinden kapatırken, CDS’lerdeki fiyatlama şuan için TL varlıklara yönelik bir risk fiyatlaması olmadığına işaret ediyor. Halka arzların yeniden yoğunlaşması kısa vadede para çıkışı nedeniyle özellikle endeks dışı hisselerde zayıf seyrin devam etmesine neden olabilir. Erken seçim beklentileri ortadan kalksa da kısa vadede yurtiçi siyasi gelişmeler yakından takip edilecektir.

BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri negatif seyir izlerken, Asya borsalarında da negatif ağırlıklı karışık bir görünüm var. Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması beklenirken, tepki yükselişi eğilimi gün içinde düşük momentumla devam edebilir. Ancak yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanması ve gün içinde dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir.

Günün önemli şirket haberleri 27/05/2021

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Işık Plastik ve Osmanlı Menkul sorusu

 

Güne başlarken manşette öne çıkanlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)