E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks, bankacılık paylarıyla güçlü kalmaya devam etti---

Endeks, bankacılık paylarıyla güçlü kalmaya devam etti

Endeks, bankacılık paylarıyla güçlü kalmaya devam etti
03 Kasım 2021 - 08:51 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 29.796 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 224 kişi olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: 18 yaş ve üstü nüfusta birinci doz aşı oranımız %90’a yakın. 2. doz oranımız %79 seviyesinde. İkisi arasında 11 puan fark var. Bu farkı kapatmalıyız. Aşının süreci stabil hale getirdiği ve can kayıplarını azalttığından şüphemiz yok. Fakat tek doz, sonuç almak için yetersiz .

EPDK, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun kapsamında 2020 yılına ait Türkiye Ortalama Elektrik Toptan Satış Fiyatlarının 28,56 kr/kWh olarak belirlenmesine karar verildiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, petrol fiyatlarında hızlı yükselişe neden olarak OPEC üyelerinin ve Rusya'nın daha fazla petrol pompalamayı reddetmelerini gösterdi .

Biden, ABD'nin Çin ile rekabet içinde olduğunu Çin Devlet Başkanı Xi'ye açıkça ifade ettiğini, ancak bunun bir çatışma olmasını gerektirmediğini belirtti. Biden, Çin ile fiziki bir çatışma ihtiyacı öngörmediğini de vurguladı .

Çin Ticaret Bakanlığı, Çin'in ABD yönetiminin China Telecom Corp'un ABD'de faaliyet göstermesine imkan veren lisansını geri almasına güçlü şekilde karşı çıktığını ifade etti .

Batı Virginia Senatörü Manchin’in 1 trilyon 750 milyar dolarlık sosyal altyapı paketiyle ilgili şüphelerini açıklamasına karşın Başkan Joe Biden, Manchin’in pakete destek vereceğine inandığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, BAE'ye petrol üretimini artırma çağrısı yaptı.

Çin'in en son Covid salgını, Wuhan'dan bu yana en yaygın seviyede.

ABD Senatosu'na Hindistan'ın S-400 alımı nedeniyle yaptırımlardan muaf tutulması için tasarı sunuldu .

JPMorgan, Bitcoin'in adil fiyatının 35.000 dolar olduğunu düşünüyor. Ancak yine de daha iyi performans göstermesini bekliyor.

2017'den beri Miami belediye başkanı olarak görev yapan Suarez, bir sonraki maaşını Bitcoin olarak alacağını söyledi.

Siam Commercial Bank, Tayland kripto para borsası Bitkub'un % 51 payını satın aldı.

Netflix, beş mobil oyunun tanıtımını yaparak video oyun sektörüne giriş yaptı. Şirket, oyunların Netflix aboneliğine dahil olduğunu açıkladı.

Ne Olacak?

• Türkiye’de bugün enflasyon verisi açıklanacak.
• Coronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanacak.
• ABD’de Fed faiz kararı ve ADP Tarım Dışı İstihdam bugün açıklanacak.
• İngiltere’de PMI verileri ve İşsizlik Oranı bugün açıklanacak.
• OPEC + Toplantısı yarın gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Tedarik zincirindeki aksaklıklar bu ayki İmalat PMI verilerine oldukça yansıdı. İmalat PMI verisi Türkiye‘de 52,50’den 51,20’ye, Almanya’da 58,4’den 57,8’e, Euro Bölgesi’nde 58,3’e, ABD’de ise 61,1’den 60,8’e geriledi. İmalat PMI verileri piyasaları baskılama devam ederken, bilanço sezonundaki güçlü bilançolar piyasalardaki risk iştahını ayakta tutuyor. Yüksek enflasyon endişeleri de devam ediyor. Geçtiğimiz Perşembe günü ECB Başkanı Lagarde yüksek enflasyonun uzun süreceğini vurgulamıştı. IMF Başkanı Georgieva dünyada devam eden Covid-19 aşılamasının hızlanmasının enflasyondaki yükselişi sınırlayacağını belirtti. Georgieva ayrıca gelişmiş ve gelişen ekonomiler arasında oluşan büyüme açığının sosyal huzursuzluğa neden olabileceği uyarısı yaptı.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Roma’daki G-20 Zirvesi’nde ABD Başkanı Biden ile ılımlı mesajlar vermesi piyasalara olumlu yansıdı. Olumlu hava ile Dolar / TL kuru 9,50 seviyesine kadar gerilerken, bankacılık sektörü bilançoları BİST100 endeksinin 1.530 seviyesinin üstünde kalmasına yardımcı oldu. Özel bankalardan gelen beklenti üstü bilançolar ile son 1 haftada en çok para girişi olan payların da banka paylar olduğunu, bankacılıktaki yükseliş sonrasında bankacılık - sanayi spreadinin biraz daha azaldığını belirtelim. BİST100 endeksi geçtiğimiz gün sanayi sektörüne gelen satışlara rağmen, bankacılık paylarıyla güçlü kalmaya devam etti. Seans sonuna doğru Dolar / TL’nin 9,59 seviyesine yükselmesi ile BİST100 endeksi günü hafif satıcılı tamamladı.

Yurtiçinde bugün Ekim ayı TÜFE verisi açıklanacak. Özellikle kur şoku ile enflasyonun yıllık bazda %20,00’nin üstüne çıkacağını düşünüyoruz.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD Başkanı Biden ile Fed Başkanı Powell’ın adaylığını görüştü. Yellen Powell’ın görev süresince ‘iyi iş çıkardığını’ söyledi. Gözler bugün Fed faiz kararına çevrildi. Geçtiğimiz toplantıda varlık alım programlarının Kasım ya da Aralık’ta başlanacağı konuşuluyordu. Ayrıca ABD’de bugün Tarım Dışı İstihdamın öncü verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Salı günü 1.678 - 1.698 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.683 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.383 artarak 623.578 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.664 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.702’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.730 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.661 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.692 ve 1,702 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.670 ve 1.661 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)