E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEn hızlı yükselen para ruble!---

En hızlı yükselen para ruble!

En hızlı yükselen para ruble!
20 Haziran 2022 - 16:48 borsagundem.com

Rusya'nın yabancı para birimi krizi yaşamamak için aldığı tedbirler nedeniyle başladığı yükselişine devam eden ruble, Temmuz 2015'ten beri en yüksek seviyesine ulaştı.


Moskova Borsası'nda ruble/dolar paritesi 55.44 düzeyine kadar gerilerken bu, Temmuz 2015'ten bu yana görülen en düşük seviye oldu. O dönemde ruble, dolar karşısında 55.25 seviyesine kadar gerilemişti.

7 Mart'ta ABD'nin Rus petrolü ve doğalgazı ithalatı yasaklamasıyla birlikte ruble, dolar ve euro karşısında tarihinin en yüksek seviyelerini görmüştü. Rusya Merkez Bankası'nın faizi artırması ve sonrasında alınan önlemlerle değer kazanan ruble, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğalgazı rubleyle satacaklarını açıklamasının ardından değer kazanma sürecini hızlandırdı.

Mayıs sonunda Bloomberg, Rus rublesini 2022'de en iyi çıkış yapan para birimi olarak nitelemişti. Yılbaşından Mayıs sonuna kadar dolar karşısında yüzde 30 civarında değer kazanan ruble, Bloomberg uzmanları tarafından değerlendirmeye alınan 31 para birimi arasında birinci sırada yer almıştı.

Doğalgazı ruble ile ödemeyen ülkelere sevkiyat durduruldu

 

Kararname imzalandı: Putin'den ruble kararı

 

Rusya Maliye Bakanı: Dış borçlarımızı ruble olarak ödeyeceğiz

 

Ruble 4 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorumcu 21 Haziran 2022 09:58

    sayın putin  için büyük başarı halkını baskılara ezdirmiyor   21 ci yüzyılın  en büyük zekası arasına girer bundan 100 sene sonra halkı minnet duyacağından şüpem yok 

  • Ali bey21 Haziran 2022 00:50

    Putin ölmeden önce çocuklarına ve torunlarina servet yapıyor sanırım . Putin gebereceksin Allahin izni ile . Dünya senin gibi bir pislikten kurtulacak

  • He he20 Haziran 2022 19:36

     (A) halktan dövizi bir toplasınlar nasıl sert bir devalvasyon geliyor düşük kur rusyanın işine gelmiyor

  • Ali Ak20 Haziran 2022 19:14

    Bizse doları yukselterek zengini dahada zengin fakiri dahada fakirleştiriyoruz.Kendi ulkemde Kunta Kinte / Köle Isaura 'lara donüştürulüyoruz.Yazıklar olsun size.Sandık derhal sandığı koyun onumüze.!!!!

  • Ahmet 20 Haziran 2022 18:18

    Helal olsun be adamlara hem savaş hem paran değer kazansın. Bizdeki yüzsüz arsizlar biraz utanın be...

  • hım20 Haziran 2022 19:33

    şöyle bir incelik var rus bankaları nakit döviz  satmıyor  nakit dolar kara borsada ithalat durmuş durumda bu şekilde herkes istediği kuru yazabilir nakit döviz rusyada yastık altında