E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporEn değerli 10 futbolcudan sekizi İngiltere'de---

En değerli 10 futbolcudan sekizi İngiltere'de

En değerli 10 futbolcudan sekizi İngiltere'de
09 Aralık 2021 - 11:19 borsagundem.com

Big four denetim şirketi KPMG, İngiltere futbolunun mali açıdan üstünlüğünü gözler önüne seren bir rapor yayınladı. Rapora göre en değerli 10 oyuncunun 8’i ve en değerli 5 kadronun 4’ü İngiltere’de bulunuyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mali denetim devi KPMG, dünyanın en değerli 10 futbolcusu arasında sekiz ismin İngiltere Premier Ligi’nde bulunduğunu gösteren bir rapor yayınladı. Dünyanın en büyük 4 mali denetim firmasından birisi (Big four) olan KPMG'nin raporunda İngiliz futbolunun mali açıdan üstünlüğüne dikkat çekildi.

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi CityA.M.’de yer alan habere göre, 142 milyon euro değerindeki Borussia Dortmund forveti Erling Haaland ve Paris Saint-Germain'in 128 milyon euro değerindeki forveti Kylian Mbappe, KPMG’nin en değerli oyuncular listesindeki ilk iki sırayı işgal ediyor.

Ancak KPMG'nin ilk 10'unda geri kalan tüm futbolcular İngiltere Premier Ligi’nde top koşturuyor. Manchester City’nin ve İngiltere Milli Takımı’nın hücum oyuncusu Phil Foden 117 milyon euro’luk değeriyle listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Chelsea'den Romelu Lukaku (116 milyon euro) ve Liverpool’dan Mohamed Salah (114 milyon euro) ve Trent Alexander-Arnold (113 milyon euro) listede ilk beşteki diğer yıldızları oluşturuyor. 

Manchester United’tan Bruno Fernandes (112 milyon euro), Marcus Rashford (111 milyon euro) ve Jadon Sancho (110 milyon euro) ve Tottenham Hotspur’ın kaptanı Harry Kane (110 milyon euro) KPMG’nin en değerli 10 oyuncu listesini tamamlıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre KPMG, Avrupa, Güney Amerika ve Asya'daki 300'den fazla takımdan 8.000'den fazla önde gelen futbolcunun tahmini değerindeki değişimi izlemek için özel bir algoritma kullanıyor.

İngiltere Premier Ligi’nin futboldaki finansal hakimiyeti en değerli 10 oyuncunun sekizini bünyesinde bulundurmakla da kalmıyor.

KPMG’nin verilerine göre en değerli dört kadro da Premier Lig’de bulunuyor. Oyuncuların toplam değeri 1 milyar 237 milyon euro olan Manchester City bu alanda liderliği elinde tutuyor. Geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Chelsea de 1 milyar 42 milyon euro’luk kadro değeriyle Manchester ekibini takip ediyor. En değerli kadroya sahip diğer iki İngiltere ekibi ise 1 milyar 11 milyon euroluk kadrosuyla Manchester United ve 958 milyon euroluk kadrosuyla Liverpool.

Yüksek miktardaki transfer harcamalarıyla bilinen Paris Saint-Germain ise Mbappe, Neymar ve Lionel Messi gibi yıldızlarına rağmen 952 milyon euroluk kadro değeriyle ancak beşinci sırada kendisine yer bulabildi.

Galatasaray ikinci olursa muhtemel rakipleri belli oldu!

Beşiktaş'tan Pirlo bombası! Sergen Yalçın'ın yerine...

 

Fatih Terim takımını yalnız bırakmadı! İtalya'ya ayak bastı...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)