E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekli ikramiyelerinde yeni gelişme---

Emekli ikramiyelerinde yeni gelişme

Emekli ikramiyelerinde yeni gelişme
21 Şubat 2024 - 20:36 borsagundem.com

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8'inci Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

TBMM Adalet Komisyonu’nunda, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine dün başlandı.

Kamuoyunda ‘8'inci Yargı Paketi’ olarak da anılan 43 maddelik torba kanun teklifi, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen 2 bin TL’lik ikramiyenin 3 bin liraya çıkarılması düzenlemesini de içeriyor. Komisyonun bugün devam eden toplantısında emekli ikramiyelerinin 3 bin TL’ye çıkarılmasını öngören 39. madde kabul edildi.

Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndan kabul edilip Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından emekliler, artış yapılan ikramiyeyi Ramazan ve Kurban bayramlarında 3 bin TL olarak alacak.

KİMLER YARARLANACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden yararlanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol kaya22 Şubat 2024 09:24

    Staj ve çıraklık sigortasında birduzenleme istiyoruz.3308 sayılı kanun değişsin.

  • borsacı22 Şubat 2024 08:28

    TL deki deger kaybının önüne geçilmedigi sürece hiç bir degeri yok nas ile batırdı.

  • Turkogluturk22 Şubat 2024 07:22

    Ben olsam vermem.cunki secmen beyniyle degil yuregiyle oy kullaniyor.

  • E.g.22 Şubat 2024 03:09

    3600 EK GÖSTERGE MAĞDURLARINA BİR TÜRLÜ MECLİSTE GÖRÜŞME SIRASI GELMİYOR

  • Murat21 Şubat 2024 23:15

    Ne ikramiyesi bu sosyal yardım hazine tarafından veriliyor yani emeklinin sosyal yardıma ihtiyacı var.durumu iyi olan emekliler var ama zor durumda olan emekli çok daha dazla

  • YORUM 21 Şubat 2024 21:37

    emeklilik nedir ? cevap sorunun içinde aslında. emeklilik ben artık çalışamıyorum çalışacak durumum yok elden ayaktan düşüyorum iş yapamaz duruma geliyorum demektir. bu durumda olan emeklilere sözüm yok  Ben emekliye ikramiye verilmesine karşıyım arkadaş, işçiden eşek yükü vergi al emekliye ikramiye diye ver hakkımı helal etmem, eyt den emekli olmuş çalışan adam hem emekli maaşı hem iş yeri maaşı hem ikramiye bu ne yaa .çalışan adam hak etmiyor ikramiyeyi emeklilikte kademe olması şart maddi durumu iyi olan az emekli maaşı, maddi durumu kötü olan daha fazla emekli maaşı alsın dengeyi böyle sağlasınlar emekli adam milyonlarca lirası evleri var kira geliri var bu adam ikramiye hak ediyor mu etmiyor mu, düzene bak ya yoksul emekli ile varlıklı emekli ayrıştırılmalı; her ay ona zam buna zamla çark yürümez  işçiye de yazık kesilen vergilere yazık emekliye çalışır duruma geldik

  • Muhsin 22 Şubat 2024 00:19

    Emekli aylığını çalışan ödemiyor ki, üstelik işçinin ödediği vergi ve prim de patronun kasasından çıkmaktadır!. Yorumu yazan arkadaş kanun ve hukuk bilmediği için indi- keyfi yorumları ile sözde itiraz ediyor!! .  5510 saylı Kanun kişinin sağlık durumuna göre ve çalışma gücü kaybı nedeniyle, emeklilik hakkı vermiyor ki, kriter yaş şartı - 25 yıl sigortalılık süresi ve primi ödenmiş günün en az 5000 gün çalışma olması halinde tam emekli aylığı bağlamaktadır... 1999 yılı reformu öncesi zaten 18+25 yıl  43 yaşından önce emeklilik mümkün değildi... Bağlanan emekli  aylıkları ise daima, AVRUPA ülkelerine göre de zaten çok  düşük adeta sadaka düzeyindeler.. Bu vehamet de emeklilere kızan kişi insafsızca eleştiri yazmış ne hakkı varsa bir de helal  etmiyormuş!!!... 

  • Yorum Yok21 Şubat 2024 23:06

    Çalışmaya devam.3000 TL yi çatır çatır yiyecem.

  • asena21 Şubat 2024 21:14

    NEYAPARSANIZ YAPIN SEYYANEN MEMURA  VERDİĞİNİZ GİBİ 8 BİNLİRA SEYYANEN VERMEDİĞİNİZ SÜRECE İŞİNİZ ZORR SEÇİMLERDE HÜSRANNN