E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriElon Musk'ın hisse alım teklifine Suudi Prens'ten ret---

Elon Musk'ın hisse alım teklifine Suudi Prens'ten ret

Elon Musk'ın hisse alım teklifine Suudi Prens'ten ret
14 Nisan 2022 - 20:10 borsagundem.com

Twitter'ın tamamını satın alabileceğini açıklayan Elon Musk'a, şirketin ortaklarından Suudi Prens Alwaleed bin Tallal'dan ret cevabı geldi

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın yüzde 9.2'sini satın aldığını duyuran Elon Musk, şirketin tamamını satın almayı teklif etti. Musk, hisse başına 54.2 dolar ödeyerek Twitter'ı satın alabileceğini söyledi.

Twitter'ın hisse fiyatı son olarak 45 dolar seviyelerinde olmasına rağmen ortaklardan ret yanıtı geldi. Dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Suudi Prens Alwaleed bin Tallal, Musk'a olumsuz döndü. Twitter'dan Elon Musk'ı ekleyerek yanıt veren Suudi Prens, ABD'li iş adamının teklifini düşük buldu. Suudi Prens, paylaşımında 54.2 dolarlık teklifin Twitter için düşük olduğunu, uzun vadeli yatırımcı olarak satışı düşünmediğini dile getirdi.

Hatırlanacağı üzere Suudi Prens ve sahibi olduğu Kingdom Holding, Twitter'a ilk olarak 2011'de 300 milyon dolar yatırım yaptı. 2015 yılında da ek alım yaparak hissesini yüzde 5'e yaklaşan orana çıkarmıştı.

Neden Twitter'ı istiyor?

Elon Musk, "Twitter'a yatırım yaptım çünkü şirketin dünya genelinde ifade özgürlüğünü sağlayacak bir platform olma potansiyeline inanıyorum. İfade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir gereklilik olduğuna inanıyorum. Yine de yatırım yaptığımdan beri şirketin (Twitter) halihazırdaki durumuyla bu toplumsal gereklilik görevini yerine getiremeyeceğini fark ettim. Twitter'ın özel bir şirket olması gerekiyor" dedi. 

Elon Musk, Twitter'ın tamamını istiyor

 

Twitter’da Elon Musk etkisi

 

Twitter hisselerinde 'Musk' etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Nisan 2022 21:10

    Ah be patron. Yenisini yaparız üzülme sen :D  

  • baran15 Nisan 2022 06:13

    Karaktere bakar mısınız?   3 krş luk menfaat için nasıl yalakalık yapıyor.  Ne zaman bu herif çıksa  bin bir yalakalıkla yapmadığı şaklabanlık kalmıyor.  

  • öĺüm 14 Nisan 2022 21:00

    dunya bitirindin elon musk ölüm var zenginlik nereye kadar öĺüm unutma