E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTwitter’da Elon Musk etkisi---

Twitter’da Elon Musk etkisi

Twitter’da Elon Musk etkisi
08 Nisan 2022 - 09:25 borsagundem.com

Elon Musk’ın şirketten anlık fiyata göre 3-4 milyar$ değerinde hisse almış olması, piyasa tarafından coşkuyla karşılandı.

Elon Musk’ın, dünya çağında bir haber ve sosyal medya platformu olan Twitter’ın %9,2’lik hissesini satın alarak şirketin en büyük ortağı haline geldiğini açıkladı. Elon Musk’ın şirketten anlık fiyata göre 3-4 milyar$ değerinde hisse almış olması, piyasa tarafından coşkuyla karşılandı. Piyasa öncesi işlemlerde primlenerek Pazartesi gününe %22 civarı bir yükselişle başlayan Twitter, günü %27,12 yukarıda tamamladı.

Öncelikle Twitter’ın 2021 yılı performansına göz atarsak; şirket 4. Çeyrek bilançosunda, geçen yılın aynı dönemine göre hasılatını %22 artırdı, böylece 2021 yılında bir önceki yıla göre %37 artışla 5,08 milyar$ hasılat elde etti. Hasılattaki bu ciddi artışın, müşterilerden gelen yüksek talep ile bağlantılı olduğunu belirten şirket, 2021’de dijital pazarlama sektöründeki Pazar paylarının arttığını belirtiyor.

2021’de veri ve makine öğrenimi alanlarında ciddi yatırımlar yapan şirket, bu doğrultuda sunucularını Google Cloud’a taşıdı. Şirket, Twitter’da hesap açmak veya hesabını aktive etmek için gelen kullanıcı sayısının 2021’e göre %25 arttığını ve 2021 senesini 25 milyon yeni günlük aktif kullanıcı kazanarak tamamladıklarını belirtiyor. 2021 yılında günlük aktif kullanıcı sayısı 2020’ye kıyasla %13 artışla 217 Milyon kişiye ulaşmış durumda.

Musk’ın hisse alım haberinin Twitter üzerindeki etkisi hala sürüyor, bir önceki haftayı 39,31$’dan kapayan Twitter, Çarşamba gününü 50,77$’da tamamladı. Elon Musk, mevcut hisse oranı ile Twitter’ın en büyük ortağı konumunda ancak şu aşamada pasif kalacağını beyan etti. Yani yönetime karışmayacak.  Her ne kadar Musk’ın paylarının “pasif” olduğu belirtilse de uzun zamandır Twitter’da yeterli demokratik ortamın olmadığına yönelik beyanları olan Musk’ın, şirkette söz sahibi olmasıyla bu payların “pasif” mi “aktif” mi kalacağı önem kazanıyor. Elbette Musk’ın Twitter’ın demokratikleşmesi ile neyi kastettiğine ve şirket için olası etkilerine dair detaylar ortaya çıkmadan etkilerini kestirmek güç olsa da piyasadaki fiyatlamalar Musk’un aktif bir konuma geçmesinin beklendiğini gösteriyor. Şirket, değerleme oranları açısından benzerlerinden pahalı konuma gelse de yatırımcıların bugüne değil geleceğe yatırım yaptığını unutmamak gerek.

Peki Twitter (NYSE: TWTR) hissesinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak ABD piyasası hisse senedi işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Nvidia’dan çip krizine çözüm

Petrol fiyatları için kritik günler

Altın fiyatlarında dalgalı seyir!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)