E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivElektrikli araç birimi halka arzdan vazgeçti---

Elektrikli araç birimi halka arzdan vazgeçti

Elektrikli araç birimi halka arzdan vazgeçti
27 Eylül 2021 - 18:08 borsagundem.com

Borç yükü altındaki gayrimenkul firması Evergrande'deki kriz, şirketin yan kuruluşlarına da sıçradı. Evergrande'nin elektrikli araç birimi Şangay borsasına girmekten vazgeçtiğini açıkladı


300 milyar doların üzerindeki yükümlülükleriyle dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olan Çinli Evergrande'nin elektrikli otomobil biriminin hisseleri bugün %26 değer kaybetti. Hızlı bir şekilde nakit enjekte edilmediği sürece belirsiz bir gelecekle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunan şirket ve Şangay Yıldız Pazarı'ndaki hisse ihracından vazgeçtiğini açıklamasından sonra sert bir şekilde geriledi.

Cuma günü piyasa kapanışının ardından gelen uyarı, Evergrande'deki likidite krizinin şirketin başka birimlerini de olumsuz etkilediğinin en açık işareti olarak görüldü. Elektrikli otomobil birimi China Evergrande New Energy Vehicle Group hisseleri 1.66 Hong Kong dolarına kadar düştükten sonra kayıplarını yüzde 2.2'ye azalttı.

Evergrande hisseleri ise yüzde 5 artışla geçen hafta kaydettiği on yılın en düşük seviyesi yakınında sabit kalırken, Evergrande dolar tahvilleri yatırımcılar tarafından sıkıntılı olarak tabir edilen seviyelerdeydi.

Evergrande, geçen hafta dolar tahvilinin son ödeme tarihini kaçırdı. Şirketin geri ödeme konusunda sessiz kalması, 30 günlük ödemesiz dönem sona erdiğinde uluslararası yatırımcıların büyük kayıplarla karşılaşma olasılığını gündeme getirmişti.

Şirketin borçlarını ödeyememesi nedeniyle küresel bir kriz yaşanacağı endişeleri bir miktar azalmış olsa da şirket borçlanma piyasalarındaki bir sonraki büyük sınavını 29 Eylül'de verecek.

Şirketin Mart 2024 vadeli yüzde 9.5'lik Dolar cinsi tahvil için 47.5 milyon dolar değerinde kupon ödemesi yapması gerekecek.

Asya piyasalarında Evergrande krizi ciddiyetini koruyor

 

Evergrande krizi borsalar için neden önemli?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)