E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Elektrik ve doğalgazdan 6 ay vergi alınmasın"---

"Elektrik ve doğalgazdan 6 ay vergi alınmasın"

Elektrik ve doğalgazdan 6 ay vergi alınmasın
20 Aralık 2020 - 23:47 borsagundem.com

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik, su ve doğalgaz faturalarına uygulanan vergilerden 6 ay vazgeçilmesini talep etti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik, su ve doğalgaz fatura ödemelerinin, tüketim harcamalarında konuttan sonra en çok harcama yapılan kalem olduğunu bildirdi.

Esnaf ve vatandaşın fatura ödemelerine destek talebinde bulunan Palandöken, "En az 6 ay bu faturalardaki vergilerin alınmaması, hem esnafın hem de vatandaşın üzerinden önemli bir yükü kaldıracaktır" ifadelerini kullandı.

Palandöken, faturalardaki vergi yüküne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Faturalarda doğal gazdan yüzde 18 KDV, elektrikten enerji fonu, TRT payı, vergi, KDV olmak üzere yüzde 20 oranında vergi, sudan ise yüzde 40 oranında olmak üzere atık su, çevre temizlik, KDV gibi kalemlerden vergi alınıyor. Esnafın ve vatandaşın üzerinden en azından 6 ay süreyle bu vergilerin kaldırılması faturaları önemli oranda düşürecek, herkese bir nebze de olsa nefes aldıracaktır."

Yasa dışı avlanan 2 ton balık suya bırakıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vb21 Aralık 2020 05:29

    sendika ağaları , tobb başkanı, ato başkanı, aso başkanı....bi de bu eleman...bu eskilerden de kurtulmak lazım...30 yıl da ticaret o kadar değişti , bunlar hala esnafa bir faydaları da yok denetleme görevlerini de yapmıyorlar.....

  • Sizde fedakarlık yapın21 Aralık 2020 03:28

    İyi de devlet nereden vergi alacak. Esnaf kefalet%5 ile kredi veriyor üstünü hazine karşılıyor. Basit usullere 11bine kadar vergi yok kdvden muaf. Halen devlet şöyle yapsın böyle yapsın. Peki odalar ne yapiyor. Sizde 1 sene aidat almayın. Yada zordaki esnafa yardım edin.

  • Halil kaşık 21 Aralık 2020 01:45

    Neden olsa vergiler var deyip yan gelip yatmamak lazım .vatandaşın beli büküldü vergilerden zamlar dan vergi mi veriyoz haraç mı veriyoz belli değil .vergi elbette verelim devletimize ama cuzi olsun.mega zenginlerin vergi borçları silinmesin vatandaş 2 fatura ödemedi diye kesilmesin suyu elektiriği doğalgazı cezalı ödemesin bunları uygulayında devlet yanımızda diyelim .devlet arkamızda ama nasıl arkamızda anlayın işte

  • ŞAZİMENT KILTIR21 Aralık 2020 00:19

    bence zor devlet hiç bir şeyden vergi almaz ise devletin kapısına kiliti vurmamız gerekiyor fakat başkanda haklı zor bir durum .