E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıElektrik sıkıntısı Çin'de 500 bin ton çinko dökümüne engel---

Elektrik sıkıntısı Çin'de 500 bin ton çinko dökümüne engel

Elektrik sıkıntısı Çin'de 500 bin ton çinko dökümüne engel
19 Ağustos 2022 - 15:06 borsagundem.com

Çin'deki elektrik kesintileri 500.000 ton çinko döküm kapasitesini durduruyor.

Çin'de elektrik kesintileri ülkedeki birçok bölgede hem insani hem de ekonomik sorunlara sebep oluyor. Danışmanlık firması CRU Group, Çin'deki elektrik kısıtlamalarının yılda en az 500.000 ton çinko döküm kapasitesini kapattığını ve üretim kayıplarının haftada 5.000-6.000 tona ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaleti, son 60 yılın en kötü sıcak hava dalgasının nedeniyle konutların elektrik tedarikine öncelik vermek için endüstriyel tesislerin 15 Ağustos'tan 20 Ağustos'a kadar üretimi askıya almalarını emretti.

CRU Group'ta çinko ve kurşun analisti olan Dina Yu, Sichuan'daki tüm çinko izabe tesislerinin bu hafta başında üretimi durdurduğunu ve komşu Hunan eyaletinde bulunan küçük bir izabe tesisinin de sonraki günlerde faaliyetlerini durdurduğunu söyledi.

Dina, kesintilerden etkilenen toplam kapasitenin yılda en az 500.000 ton olduğunu ve çok yüksek enerji fiyatları nedeniyle Avrupa'daki daha derin üretim kesintilerini takip ettiğini söyledi.
Bu haftanın başlarında, Nyrstar Hollanda'daki Budel'deki çinko döküm operasyonlarını 1 Eylül'den itibaren bakım ve bakıma alacağını söyledi. Belçikalı şirket, Avrupa'daki üç çinko döküm fabrikasında üretimi %50'ye kadar azaltmıştı.

Citi'den çinko fiyat tahminlerine revize

 

Çinko ve alüminyum fiyatlarında artış

 

Avrupa'da çinko krizi

 

Bakır ve çinko fiyatları yükseldi, demir düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)