E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkrem Öncü, Milliyet’e manşet oldu---

Ekrem Öncü, Milliyet’e manşet oldu

Ekrem Öncü, Milliyet’e manşet oldu
13 Aralık 2017 - 13:06 borsagundem.com

Vergide çifte ceza uygulamasını ve mevzuata aykırılığını köşesinden Türkiye’nin gündemine taşıyan yazarımız Ekrem Öncü, Milliyet’e konuştu.

BORSAGUNDEM.COM

Gündem Medya Grubu Yazı Ailesi’nin üyesi, mali konuların usta ismi, ‘Öncü’lüğünü de gösterdi.  Ekrem Öncü’nün 20 Kasım’da Finansgundem.com ve Borsagundem.com’daki köşesinden Türkiye’nin gündemine taşıdığı “Türk vergi ceza sistemi tamamen değişecek” başlıklı yazısı, okurların olduğu kadar ekonomi medyasının da büyük dikkatini çekti. İlgiyle okunan yazı içeriğindeki ‘hem para hem hapis cezası’ uygulamasına yönelik uyarılar ve ‘değişiklik’ beklentisi ses getirdi.

Milliyet gazetesi, Türkiye’nin rakipsiz internet ekonomi haber portalları Borsa Gündem ve Finans Gündem’de dile getirdiği önemli konuyla ilgili Ekrem Öncü’yle konuştu. Öncü’nün kritik önemdeki açıklamaları gazetenin Ekonomi sayfalarında manşet oldu.

Ekrem Öncü, köşesinde, “Türkiye’deki vergi sisteminde cezalardaki durum” a açıklık getirirken, “Türkiye’de vergiyi eksik tarh ettirenler hakkında ceza olarak usulsüzlük, özel usulsüzlük, vergi ziyaı cezası ve hapis cezası duruma göre hep birlikte uygulanabilmektedir. Yani, usulsüzlük, özel usulsüzlük, vergi ziyaı ve hapis cezası hep birlikte uygulanabildiği gibi, özel usulsüzlük ve vergi ziyaı cezası da birlikte uygulanabilmektedir” ifadesini kullanmıştı. Mevzuata aykırı olduğunu belirttiği “İki kez cezalandırma uygulaması’ hakkında görüşüne başvurulan Ekrem Öncü, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Vergide çifte ceza dönemi kapanmalı” dedi, ekledi: “Türkiye’de uygulanmakta olan aynı suça hem para cezası, hem de hapis cezası uygulaması, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan 7 nolu protokole aykırıdır. Çifte cezalandırmayı önleyen bu protokol Türkiye’de 2016’da yürürlüğe girdi. Protokol uyarınca Türk vergi ceza sistemi tamamen değişmek zorunda.”

BAZI SUÇLARDA HAPİS CEZASI DEVAM ETMELİ

Ekrem Öncü, vergi cezalarında değişiklik gündeme geldiğinde, bazı suçlarda hapis cezası yaptırımının devam etmesi gerektiğini de vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Kanaatime göre Türkiye’de özellikle sahte fatura düzenleyenler ile defter ve belgelerini gizleyenler için hapis cezasını kaldırmak tam bir kaosa neden olacaktır. Vergi oranları yüksektir ve buna tenezzül edenleri para cezası ile cezalandırmak yeterli olmayacaktır.”

DKR Denetim ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Ekrem Öncü’nün Türk vergi sistemine yönelik sözlerine, Milliyet gazetesinin Ekonomi sayfalarında geniş yer verildi.

EKREM ÖNCÜ’NÜN MİLLİYET’TEKİ HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)