E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomiyi bir kez daha kapatamayız---

Ekonomiyi bir kez daha kapatamayız

Ekonomiyi bir kez daha kapatamayız
11 Haziran 2020 - 17:48 borsagundem.com

ABD borsalarında ikinci dalga korkusu hüküm sürerken ABD Hazine Bakanı Steven Munchin yeni bir kapatma uygulaması ihtimalini kesin bir dille reddetti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Perşembe günü CNBC'ye verdiği demeçte, Covid-19'un yayılmasıyla mücadele etmek için ikinci kez ekonominin kapatılmasının uygun bir seçenek olmadığını ve Amerikalılar için daha fazla soruna yol açabileceğini söyledi. Munchin’in açıklamaları ABD’de korona Kaliforniya ve Teksas eyaletlerinde korona virüs vakalarının arttığına ilişkin haberlerin ardından geldi.

Munchin röportajında "Ekonomiyi bir daha kapatamayız. Bana kalırsa ekonomiyi kapatmanın daha fazla zarar vereceğini öğrendik" dedi. ABD Hazine Bakanı “Sadece ekonomik hasar da değil başka alanlarda sorun oluşuyor” ifadelerini kullandı. Munchin ABD Başkanı Donald Trump’ın fazlasıyla “sağduyulu” olduğunu fakat ekonominin kapanması kararından çok şey öğrendiklerini belirtti.

ABD’de artan korona virüs vakaları yatırımcıları eyaletlerin yeni kapatma uygulamalarına gitmesi konusunda ürkütüyor. Bu karamsar atmosfer içerisinde Dow Jones endeksi 800 puanlık bir gerilemeyle perşembe günü seansına başladı. S&P 500 endeksi de %2,6 düşüşle açıldı.

Mnuchin ABD ekonomisine ilişkin yaptığı yorumlarda gerekirse kongreye dönüp ekonomiyi canlandırmak için ek mali harcamalar talep etmeye hazır olduğunu da söyledi. Munchin, “Herkesi işine geri döndüreceğiz. Bu Başkan’la birlikte benim bir numaralı görevim ve bunu başaracağız” diyerek sözlerine son verdi.

ABD'de bilanço azalmıyor

 

ABD'li ilaç devi virüs ilacı için tarih verdi

 

ABD'de işsizlik başvuruları 355 bin azaldı

 

Teknoloji devlerinden tarihi rekor: 1,5 trilyon dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kral Çıplak 11 Haziran 2020 20:33

    Ülen ABD li züppe ! Ülkeniz bölünüyor ama siz de ne seviniyorsunuz değil mi ? Merak etme bu sefer biz de seviniyoruz. Ama beğenmediğiniz AfroAmerikalılar bölünme ile işi bitirirse iyi. Malum adamları ve anavatanlarını hülasa tüm dünyayı yollarca sömürdünüz . Aç ve çaresiz kalandan korkulacağını bu kez size öğretecekler gibi. Artık korku imparatorluğu sizi de koruyamayacak. Ez cümle kırmızı gömlekleri giydiniz tamam da şimdi sıra kahverengi pantolonlarınızı da giymeye geldi lakin kokusu geçer mi bilemem ? Belki de pandemiyi böyle yenersiniz ...