E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji devlerinden tarihi rekor: 1,5 trilyon dolar---

Teknoloji devlerinden tarihi rekor: 1,5 trilyon dolar

Teknoloji devlerinden tarihi rekor: 1,5 trilyon dolar
11 Haziran 2020 - 14:48 borsagundem.com

Wall Street’in teknoloji devleri güvenli liman arayışındaki yatırımcıların tercihi oldu. İki ezeli rakip Apple ve Microsoft tarihte ilk kez 1,5 trilyon dolar değerine ulaşan şirketler oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar ekonomik belirsizlik ve sosyal karmaşa nedeniyle bir sığınak olarak büyük ölçekli teknoloji şirketleri hisse senetlerine yatırım yapmaya devam ederken, Çarşamba günü hem Apple ve Microsoft hisseleri 1,5 trilyon dolar eşiğini geçti. Tarih boyunca bu değer seviyesine ilk kez ulaşılırken ezeli rakipler rekor seviyeye beraber ulaştılar.

Çarşamba günü içerisinde Amazon da rekor seviyede yükseliş sağlayarak 1,3 trilyon dolar değerine ulaştı. Google’ın çatı şirketi olan Alphabet 1 trilyon dolar sınırını ilk kez şubat ayında geçmişti. Kazanımların bir kısmı gün içerisinde kaybolsa da 21 Şubat tarihinden bu yana ilk kez 4 büyük teknoloji devi aynı anda 1 trilyon Dolar seviyesinin üzerinde kaldı. Korona virüs salgını bütün şirketlerde sert düşüşlere neden oldu. Fakat Barrons’un haberine göre şirketlerin oldukça dayanıklı bilançoları ve dünyanın dört bir tarafındaki müşterileriyle teknoloji devleri güvenli liman izlenimi veriyor.

Amazon’un yükselişinde e-ticaret yöntemlerine adaptasyonu yatıyor. Alphabet’in reklam gelirlerindeki salgın etkisiyle oluşan düşüşse beklenen seviyelerin çok altında seyretti. Microsoft’un hisseleri ise şirketin ürettiği bulut bilgi işlem ve uzaktan çalışmayı mümkün kılan Office 365 gibi bulut tabanlı yazılımları sayesinde hız kazandı. Bulut sistemlerinin gerekliliğinin farkına varan Amazon, Microsoft ve Alphabet bu sayede değerlerini yükseltmeyi başardı.

  • Bu süreç içerisinde Apple da 5G iPhone’u piyasaya sürmeye yaklaşmasının verdiği heyecanla hisselerinde yükselişe imkân sağladı. Hizmet sektöründeki büyüme ve şirketin giyilebilir teknoloji ürünlerinin başarısı yatırımcılar tarafından ilgi görmesine neden oluyor. Ayrıca Apple’ın uygulama marketi olan App Store’un beklenenden çok daha güçlü bir performans göstermesi geçtiğimiz seanslarda şirketin performansına destek oldu.

Nasdaq kritik eşiği aştı

 

Twitter yeni bir özelliği getirmeye hazırlanıyor

 

Dow Jones vadelilerinde serbest düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)