E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomiye duyulan güven yükseldi---

Ekonomiye duyulan güven yükseldi

Ekonomiye duyulan güven yükseldi
28 Ağustos 2020 - 10:02 borsagundem.com

Ekonomik güven endeksi, ağustosta aylık bazda yüzde 4,4 artarak 85,9 değerine yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı.

Endeks bu ay, temmuza göre yüzde 4,4 artarak 85,9 değerine ulaştı. Ekonomik güven endeksindeki artış, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Reel kesim güven endeksi aylık bazda yüzde 5,8 artarak 105,2, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 5,7 yükselerek 70,5, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,2 artışla 94,9 olurken, inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 2,3 azalarak 85 değerine geriledi.

Tüketici güven endeksi, ağustosta yüzde 2,2 azalarak 59,6 değerine düştü.

İşsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin tarihi belli oldu

Borsa haftayı kazançlı kapamaya hazırlanıyor

Benzinde büyük indirim yolda

FED’in yeni stratejisi boğa piyasasını destekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR28 Ağustos 2020 10:18

    EKONOMİYE güven daim olsun, salgın ile dünya kavrulurken, ekonomileri dip yaparken, USA YERLERDE sürünürken TÜRKİYEM ZİRVELERDE. Ne mutlu EKONOMİMİZE ve TÜRK LİRASI'NA GÜVENİMİZ TAM.

  • Eveeet28 Ağustos 2020 13:52

    TÜİK her şeyi kılıfına UYDURUİK...Sen iste yeter ki! Ne vereyim AHMET ABİME diye soruyorlar zaten...Ahmetciğim, ekonomi literatürünü alt üst ettin yeminle, hala KARADENİZ gazıyla gidiyorsun...Enflasyon TÜİK'e göre %12 (gerçekte en az %50), işsizlik %14 (gerçekte en az %20), asgari ücret 300 Avro, iç dış borç toplamı 600 milyar dolar, Dolar kuru 7,30 TL olup yağlamaya doyamadığın iktidar döneminde 4 katına çıkmış, bir başka deyişle, TL 4 kat değer kaybetmiş olunca ekonomimiz zirve mi yapmış oluyor? Helal olsun sana!!!Sana ne içiriyorlar, bu iş pekmezle olmaz....