E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEkonomi Koordinasyon Kurulu resmen kuruldu---

Ekonomi Koordinasyon Kurulu resmen kuruldu

Ekonomi Koordinasyon Kurulu resmen kuruldu
30 Haziran 2021 - 04:02 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 12 Mart'ta açıkladığı ekonomi reform paketindeki Ekonomi Koordinasyon Kurulu kuruldu. Ekonomi politikaları alanında koordinasyon sağlaması amaçlanan kurulla ilgili kararname Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mart 2021 tarihinde ekonomi reform paketini açıklamıştı. Pakette yer alan 'Ekonomi Koordinasyon Kurulu' bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmen kuruldu. 

Ekonomi politikaları alanında koordinasyon sağlamak üzere kurulan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlık edeceği belirtildi.

Aylık olarak gerçekleştirilecek kurul toplantılarına, ekonomi alanındaki bakanlar ile Strateji ve Bütçe Başkanı katılacak.

Kararnamede, kurulun görev ve yetkileri şöyle yer aldı:

Ekonomi politikaları alanında genel koordinasyonu sağlamak.

Ekonomi politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında görev ve sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve eşgüdümü sağlamak ve takip etmek.

Türkiye ekonomisi ve küresel ekonomi ile ekonomik istikrar ve kalkınma konularında gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek, gerektiğinde politika uygulamalarına yönelik etki analizleri yaptırmak ve alt çalışma grupları oluşturmak.

Kurul kararlarının uygulama süreçlerini izlemek, değerlendirmek ve sonuçlarını ilgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına bildirmek.

KARAR VE UYGULAMALAR CUMHURBAŞKANI'NA SUNULACAK

Kararnamede, kurul faaliyetlerinin ve kurul kararlarının uygulama sonuçlarının Başkan tarafından Cumhurbaşkanına sunulacağı da hükme bağlandı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi! Kamuda tasarruf tedbirleri

 

Vergi Barışı başvuruları için yeni süre

 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi! Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu

 

Kamu çalışanlarında yeni dönem için Beştepe'den genelge

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ERKEN SEÇİM 30 Haziran 2021 10:58

    Türkiyeyi bu rejim tamamen batırmadan ki artık amaçlarının bu olduğuna çok eminim. bir an önce kurtarılmalı. Oyle ülkenin 2023 ü bekliyecek ne durumu ne de takati kaldı. Muhalefet ve artık  mhp pözüne dönerek buna destek olmalı. Başka Türkiye yok. Acil erken seçim Muhalefet bu rejimin aldığı her ihale kararını yargıya ve vatandaşa taşımalı, mecliste önerge vermeli. Ne gerekiyorsa yapmalı. Bunların niyeti çok kötü.

  • Hehe30 Haziran 2021 07:41

    🤣🤣🤣🤣 yaa bunlarin simdi alayi ekonomist mi olacak zaten oyle degillermiydi demek ulke simdi ...... yedi herseye dolara cevirmek lazim en son ekonomistim dediklerinde dolar 3.5 liraydi

  • tirt tirt30 Haziran 2021 07:27

    tirt tirt