E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEge'nin gururu Avod’dan Türkiye’nin ilk vegan eti---

Ege'nin gururu Avod’dan Türkiye’nin ilk vegan eti

Ege'nin gururu Avod’dan Türkiye’nin ilk vegan eti
27 Mayıs 2020 - 10:45 borsagundem.com

Dünyada vejetaryen ve vegan beslenme alışkanlığı hızla yayılıp veganlara yönelik gıdalar market raflarındaki yerlerini alırken İzmirli ünlü halka açık gıda şirketi Avod, sebze bazlı vegan et üreten ilk Türk firması oldu.

Türkiye’ye yönelik finansal darbe girişimlerine karşı borsadaki hamleleriyle oyunları bozan halka açık şirket Avod Gıda, çok ses getiren ve dünya pazarlarına açılacak olan büyük bir yeniliğe imzasını attı. İzmir’in ihracat politikalarıyla öne çıkan ünlü markası Avod Gıda, sebze bazlı vegan et üreten ilk Türk firması olarak tarihe geçti.

Gıda sektöründeki 25 yıllık tecrübesiyle Menemen Türkelli'deki dev üretim tesislerinden ABD ve Avrupa ülkelerine kurutulmuş gıda ihraç ederek ülkemize önemli miktarda döviz girdisi sağlayan Ege’nin devi, 1 yıllık AR-GE sürecinin ardından gıda sektöründe heyecan yaratan üretimini gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'NİN İLK BİTKİSEL VEGAN PARÇA ETİ

Kurutulmuş domates sektörünün Türkiye'deki lider firması olup müşterileri arasında dünyaca ünlü bir fast food zinciri de bulunan Avod, ülkemizde veganlara yönelik soya kıyması bazlı sucuk, döner ve köfte ürünlerinin satışı internet ve mağazalar üzerinde ivme kazanırken Türkiye'nin ilk bitkisel vegan parça etini üretti.

Sebze bazlı, sağlıklı, protein miktarı ve B12 vitamini yükseltilip kalorisi düşürülen kırmızı et, tavuk eti ve tuna balığının seri üretimini yapmayı başaran firma sipariş toplama aşamasına geçti. Öncelikle ABD ve Avrupa ülkelerindeki müşterilerinden vejetaryen ürünler pazarlarında satılmak için sipariş teklifi alacak Avod, ardından vegan et ve vegan kıyma ürünlerini iç pazara da ulaştırmayı planlıyor. Yurt dışında fast food firmaları son yıllarda menülerine vegan hamburlerleri de eklerken, ABD'de kurulan Impossible Foods, Beyond Meat, Memphis Meat gibi bitkisel yapay et şirketleri kısa zamanda milyarlarca dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Avod, Türkiye'nin öncü vegan et ve kıyma üreticisi olarak yurtdışı piyasasındaki pazar payını artırmayı hedefliyor.

GIDANIN GELECEĞİ

Ünlü yazılım firması Microsoft'un kurucusu Bill Gates, bitkisel yapay etleri gıdanın geleceği olarak tanımlamıştı. Gates, dünya nüfusunun ve besin kaynaklarına duyulan ihtiyacının sürekli arttığı çağımızda bitkilerden üretilen etlerin soruna çözüm olacağını belirtip yeni nesil et üreticisi firmalara yatırım yapmıştı. Gates'in de yatırımcıları arasında olduğu, ABD'de Kasım 2018'de 25 dolardan halka arz edilen Beyond Meat'in pisaya değeri kısa zamanda 240 dolar seviyesine kadar çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 3,61
En Yüksek: 3,64
En Düşük: 3,55
Değişim -0,28 %
FK: 12,21
PD / DD: 2,11
İşlem Hacmi 23.753.284
Toplam Adet: 6.628.096
Ağırlıklı Ort.: 3,62
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aliş27 Ağustos 2020 00:11

    bu hisse su fiyatına o zaman valla parası olana iyi bir yatırım gibi gözüküyor

  • Güven Mendi28 Mayıs 2020 14:57

    Gelecek Vegan'dır!

  • mustafa temiz28 Mayıs 2020 12:57

    cok ilginc hani hic denenmis videosu var mi tadi nasil yeniliyor mus bence gercekten uzak gibi bir haber 

  • CAN28 Mayıs 2020 12:16

    AVOD BAKIR MADENİ VAR 8 MİLYON TON ET GIDA  GELECEGİN EN POPLİER HİSSESİ   MADENDE KÖSE GIDA ETTE  DÜNYAYA ACILYOR  BU HİSSENİN TADINA DOYUM OLMAZ

  • Büyük adammışş28 Mayıs 2020 11:47

    Sermayenin 3 te 1 i erimiş alkışlamak lazımmm.

  • arda27 Mayıs 2020 21:09

    avod gercekten guzel isler yapiyor 

  • KARAKARTAL27 Mayıs 2020 13:57

    GIDA VAR TARIM VAR BİRDE MADEN KAĞIT 3 LİRA İLGİNÇ

  • Kemal arsn27 Mayıs 2020 11:52

    Vay be avod gercekten guzel isler yapiyor helal olsun..eger siparisler gelirse bu işten bambaska seyler olabilir avod da bu tam bir level atlama olayi level 2 den level 8 olur..cunku Vegan et dunyada cok revaşta zaten billgates de aciklamis fazla soze gerek yok herkes izleyip gorecek..

  • Dogu saygn27 Mayıs 2020 11:50

    Gercekten buyuk iş helal olsun borsada ki hisseyi bilmem ama avod buyuk işler yapiyor vegan et olayi inanilmaz bi olay cok zekice ve harika..