E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB üyeleri kontrolün elde tutulması, sabırlı olunması çağrısı yaptılar---

ECB üyeleri kontrolün elde tutulması, sabırlı olunması çağrısı yaptılar

ECB üyeleri kontrolün elde tutulması, sabırlı olunması çağrısı yaptılar
16 Şubat 2017 - 15:41 borsagundem.com

ECB üyeleri yüksek belirsizlikten ötürü istikrarın ve öngörülebilirliğin artması için sabırlı olunmasını yerinde buldu

Avrupa Merkez Bankası üyeleri, 19 Ocak'ta yapılan Yönetim Konseyi toplantısında, Banka'nın piyasaları ikna etmek için kontrolü elde tutan ve sabırlı yaklaşımını sürdürmesi çağrısında bulundular. 19 Ocak toplantısının bugün yayınlanan tutanaklarına göre, ECB üyeleri, enflasyondaki yükselişi enerji fiyatlarının yönlendirdiği konusunda geniş bir görüş birliği sağladılar. Enerji fiyatlarında artmanın geçici olduğunu ve diğer mal, hizmetmerin fiyatlarını artırmadıklarını savunan ECB üyeleri, Banka'nın çekirdek enflasyonun
ısrarcı şekilde zayıf olduğu ortamda ECB'nin teşviklerine ihtiyaç duyulmaya devam edildiği üzerinde görüş birliğine vardılar. Tutanaklara göre Yönetim Kurulu üyesi Yves Mersch, Banka'nın düşük faiz oranları görünümünü ileriye dönük yönlendirmesinden çıkarması çağırısı yaparken, politika yapıcıların büyük bülümü yönlendirmenin değiştirilmemesinde anlaştılar. Tutanaklar, üyeler arasında ciddi görüş ayırılıkları oldueğuna dair bir kanıt ortaya koymadı. Tutanaklarda, "Yönetim Konseyi, hala yüksek seviyede belirsizlikle karakterize bir ortamda istikrarın ve öngörülebilirliğin sağlanması için sabırlı ve kontrollü olunmasını makul buldu" ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)