E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiECB faiz oranlarını değiştirmedi ama uzun vadeli kredi sundu---

ECB faiz oranlarını değiştirmedi ama uzun vadeli kredi sundu

ECB faiz oranlarını değiştirmedi ama uzun vadeli kredi sundu
12 Mart 2020 - 15:48 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası(ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

ECB'den yapılan açıklamaya göre, refinansman operasyon faiz oranının %0,00 olarak devam etmesine kararı verildi. Analistlerin beklentisi de faiz oranının değiştirmeyeceği yönündeydi.

ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren faiz oranını %-0,50 olarak korudu.

Piyasa beklentisi de faizin değişmeyeceği yöndeydi.

ECB, marjinal faiz oranını %0,25 olarak korudu. Analistler de faiz oranında değişiklik beklemiyorlardı.
Banka, yeni ve uzun vadeli kredi sunulacağını açıkladı. Açıklamada ek LTRO düzenleneceği ve geçici olarak Euro Bölgesi Finansal Sistemine likitide desteği sağlanacağı ifade edildi.

Euro Bölgesinde yıllık tüketici fiyatları %1,2, çekirdek tüketici fiyatları %1,2 seviyesinde bulunuyor.

ECB'nin SPF anketinde enflasyon tahmini 2020 yılı için %1,2,  2021 yılı için %1,4, 2022 yılı için %1,5 seviyesinde bulunuyor.

ECB Başkanı Christine Lagarde'ın kararla ilgili basın toplantısı TSI 16.30'da gerçekleşecek.

ECB'nin 2020 toplantı takvimi:
30.04.2020
04.06.2020
16.07.2020
10.09.2020
29.10.2020
10.12.2020

Avrupa Merkez Bankası (ECB) doğrudan gözetimi altında olan bankaların koronavirüsün ekonomik etkilerinin görünmeye bayladığı ortamda reel  ekonomiyi fonlara rollarını yerine getirmeye devam edebilmelerini  sağlamak için bir dizi tedbir açıkladı.
ECB Gözetim Kurulu Başkanı Andrea Enria tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Koronavirüs ekonomilerimiz için ciddi bir şok yaratıyor.
Bankaların, geçici zorluklar yaşamakta olan hanehalkları ve şirketleri finanse etmeye devam etmeleri gerekli. Bugün üzerinde anlaşılan gözetim tedbirlerinin amacı bankaların ekonomiye hizmet etmelerini desteklemek ve operasyonel zorluklarının düzeltilmesi" ifadelerini kullandı.
Alınan kararlara göre, stresli durumlara karşı bankaların dayanmalarını sağlamak için ciddi miktarda tamponlar inşaa etmiş olan Avrupa bankacılık sisteminde ECB. bankaların Pillar 2, ve likidite  rasyosu altında tanımlanmış sermaye seviyelerinin alkına geçici olarak  inmelerine izin verecek.
ECB, bu tedbirleri geçici olarak değerlendirirken, bu tedbirlerin konjonktür karşıtı sermaye tamponunun uygun şekilde rahatlatılması  ile güçlendirileceğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi12 Mart 2020 18:03

    Fed acil toplantı ile faiz indiriyor bu salaklar pas geçiyor ! Durumun farkında değiller zamanlar öğrenecekler !

  • Eren12 Mart 2020 16:47

    Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde maalesef ki küresel ekonomi beklentileri için hiç iyi konuşmuyor resesyonu ilan etti küresel ekonomi büyüme tahminlerini aşağıya çektiler. Virüsün küresel ekonomiyi daraltacağını belirtti offf off 😣

  • Vatandas12 Mart 2020 16:35

    Sayin ekonomist/stratejist Bir sey danisacam size . Biraz TL de param var bu durumda altinami yatirmak dogru yoksa EUR yami?

  • ekonomist/stratejist12 Mart 2020 17:59

    Böyle küresel ekonomik krizde risk iştahı iyice azaldığı için en güvenli limanlara yönelim iyice artar. Altın, Döviz ve Tahvil ön planda yatırım olur. Borsaya tekrar girilebilir ama küresel ekonomik krizin iyice derinleşeceğine düşünüyorum o yüzden çok riskli olur. Tercih sana ait ytd

  • ekonomist/stratejist12 Mart 2020 16:00

    Faizler haddinden fazla indirildi likitide bolluğu yaratıldı ve piyasalar bol parayı üretim yerine genellikle speküle edilen borsaya yatırdı teşvik ettiler her yerde sonrasında balon patladı. Faiz indirmek iyidir ama fazla indirmek reel piyasaya zararlıdır. Faizleri sabit tutmakla iyi yaptılar zaten tek atımlık faiz indirme hakları kalmıştı küresel krizin derinleşmesi halinde kullanacaklar şu an yedekte bekletiliyor her an ateşlenebilir 1 ay içerisinde. Avrupa Merkez Bankası topu maliye politikaları uygulayacısı olan hükümetlere bıraktı benden bu kadar dedi doğru mudur evet bu hamle çok yerindedir😉

  • Mevlüt Oğuz12 Mart 2020 22:17

    Ekonomist arkadaşım helal olsun yorumlarınız 10 numara ben Ankara'da ikamet ediyorum.en kısa sürede tanışmak isterim 505.346.51.11 iyi geceler2