E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomie-bilet'e peşin vergi geliyor---

e-bilet'e peşin vergi geliyor

e-bilet'e peşin vergi geliyor
12 Kasım 2015 - 03:25 borsagundem.com

Maliye'nin hazırladığı Vergi Usul Yasası Tebliğ taslağına göre eğlence ve spor müsabakaları için e-bilet hazırlanacak, vergisi peşin ödenecek

Maliye; sinema, tiyatro, konser, spor müsabakasında satılacak biletleri e-bilet olarak satılması için çalışma başlattı. Bunun için Vergi Usul Yasası Tebliğ taslağı hazırlayan Maliye, elektronik bilette; bileti düzenleyenin adı, soyadı, unvanı, etkinlik tarihi ve saati, adı, yeri, koltuk no, yapılan hizmetin nevi ve tutarı, ödeme şeklinin yer almasını istedi.

Tebliğ taslağına göre elektronik biletlerin, elektronik ortamda düzenlenmesi, elektronik sertifika ile imzalanması, internet de dahil olmak üzere elektronik araçlar ve ortamlar vasıtasıyla muhatabına kağıt baskısı alınabilecek şekilde sunulması zorunlu olacak. 

Taslağa göre eğlence vergisine tabi mükellefler etkinliğin öncesinde söz konusu etkinlik için düzenlenecek e-biletlerin numaralarını ve bu biletler üzerinden hesaplanan eğlence vergisini ilgili belediye ibraz edecek ve emaneten yatıracaklar. Satılmayan e-biletler için peşin ödenen verginin iade edilmesi için e-bilet raporlarının görüntülenmesine olarak sağlayan yazılımla birlikte elektronik ortamda ilgili belediyeye sunacaklar.

SORUMLULUĞU KALDIRMAZ

Taslakta, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine ilişkin kanun kapsamında düzenlenecek biletler ayrıca anlatıldı. 6222 sayılı yasada bilet organizasyonu ve seyircilerin müsabaka alanlarına giriş ve çıkışına ilişkin kontrol ve denetim yetkisinin federasyonlara ait olduğu, federasyonların bu amaçla bünyelerinde merkezi kontrol sistemi oluşturacağı, elektronik kart oluşturulmak amacıyla alınacak kişisel bilgilerin federasyon bünyesinde oluşturulan merkezi veri tabanında tutulacağının belirtildiği hatırlatılarak, spor müsabakalarına giriş karşılığında bilet düzenlemeleri halinde e-bilet olarak düzenlenebileceği ifade edildi. Eğer bilet dışında başka bir belge düzenleniyorsa Gelir İdaresi Başkanlığı’na raporlama yapacaklar. Tebliğ taslağında bir de uyarıda bulunularak, e-bilet düzenlenmesi ya da raporlama yapılmasının kulüplerin vergi kanunlarından kaynaklanan sorumluluklarını ortadan kaldırmayacağı vurgulandı. (Hürriyet / Neşe Karanfil)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)