E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyanın gözü Erdoğan-Putin zirvesinde!---

Dünyanın gözü Erdoğan-Putin zirvesinde!

Dünyanın gözü Erdoğan-Putin zirvesinde!
30 Ağustos 2023 - 09:47 borsagundem.com

Ukrayna-Rusya Savaşı'nın etkisiyle gündemdeki en önemli konulardan biri olan Tahıl Koridoru Anlaşması, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin geleceğini büyük ölçüde etkileyen bir mesele haline geldi.


Dünyayı derinden sarsan Ukrayna-Rusya Savaşı'nda Rus tarafının Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan tek taraflı çekilmesiyle yeni bir kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın zamanda bir araya geleceğini belirtmesi, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in ise "Cumhurbaşkanımızın Soçi ziyareti olacak. Soçi ziyaretinde tahıl anlaşmasında yeni aşama olabilir" şeklindeki açıklamasının ardından dünyanın gözü yeniden Türkiye'ye çevrildi. Ankara ve Moskova'nın peş peşe gelen açıklamaları sonrası dünya medyası da Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden işlerlik kazanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in görüşmesine odaklandı.

DÜNYA BASININDA GÜNDEM ERDOĞAN-PUTİN ZİRVESİ

Fransa merkezli AFP, görüşmenin ana maddelerinden birisinin tahıl anlaşması olacağını yazdı. Erdoğan'ın hem Rusya hem de Ukrayna ile iyi ilişkileri olduğuna vurgu yaptı.

ABD merkezli Bloomberg, "Erdoğan Tahıl Anlaşmasını Görüşmek İçin Gelecek Hafta Putin'le Görüşmeyi Planlıyor" başlığını attı. Haberde "İki Türk yetkiliye göre Erdoğan, Yeni Delhi'deki 20'ler Grubu Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'a gitmeden önce 8 Eylül'de Rusya'ya gidebilir" denildi.

Al Monitor bu gelişmeyi "Türkiye, tahıl anlaşmasını kurtarmaya çalışırken Erdoğan Soçi'de Putin'le buluşacak" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamasına yer veren Katar merkezli Al Jazeera, "Erdoğan'ın yakında Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentini ziyaret edeceğine ve Karadeniz tahıl ihracatı anlaşmasıyla ilgili gelişmeler olabileceğine" dikkat çekti.

Alman Berliner Zeitung, "Putin'le önemli görüşme: Erdoğan Rusya'ya gidiyor" başlığını attı. Haberde "İki lider adasındaki toplantı yakında Rusya'nın Karadeniz kenti Soçi'de gerçekleşecek. Tahıl anlaşmasının yeniden başlatılması da tartışılacak" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '30 Ağustos' mesajı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü

 

Erdoğan, Millî Mücadele’nin kahramanlarını yâd etti

 

Erdoğan: Biz kuru sıkı atmayız, icraatlarımızla konuşuruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.