E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporDünyanın en zengin futbol kulübü---

Dünyanın en zengin futbol kulübü

Dünyanın en zengin futbol kulübü
21 Mart 2022 - 08:48 borsagundem.com

Manchester City, Deloitte'un Futbol Para Ligi'nin son sayısında dünyanın en zengin futbol kulübü seçildi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Premier Lig şampiyonu Manchester City beş sıra yükselerek Real Madrid, Bayern Münih, Barcelona ve Manchester United'ın önüne geçirdi. City, pandeminin etkilerine rağmen 2020-21'de gelirlerini 645 milyon Euro'ya (571 milyon £) çıkararak ilk kez gelire dayalı listenin başında yer aldı.

Paris Saint-Germain, Liverpool, Chelsea, Juventus ve Tottenham Hotspur, ilk 10’a girin diğer kulüpler oldu. Wolves ve Aston Villa ise 11 İngiliz kulübünün yer aldığı ilk 20'ye yeni giren kulüpler oldu. Deloitte'un yıllık raporunda yer alan bilgilere göre, 25 yılda City'nin geliri 13 milyon sterlinden 571 milyon sterline yükseldi.

Manchester United, Premier Lig'i ikinci bitirmesine ve Avrupa Ligi finaline ulaşmasına rağmen, Para Ligi'nde PSG'nin üzerinde beşinci sıraya geriledi.

Liverpool, önceki sezonların başarısını yakalamaya çalışırken dünyanın en zengin kulüpleri listesinde iki sıra geriledi, ancak Chelsea Şampiyonlar Ligi'ni kazandıktan sonra sekizinci sırayı korudu.

Tottenham, Juventus'un arkasında 10. sıraya düştü ve komşuları Arsenal'in bir sıra üzerinde kaldı.
Leicester City (15.) ve West Ham (16.), güçlü saha sezonları sayesinde ilk 20'ye geri döndü, onları yeni gelenler Wolves ve Everton izledi.

İngiltere, 2022 Para Ligi'nde 11 kulübe sahipken, İspanya ise Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid ile lige en çok takım sokan ikinci ülke oldu.

Almanya, Bayern Münih ve Borussia Dortmund ile ligde yer alırken İtalya da Juventus ve Inter Milan ile ligde iki takımla temsil ediliyor.

Manchester City'nin 15 maçlık serisine Tottenham 90+5’te son verdi

Manchester City İstanbul biletini aldı

Şampiyonlar Ligi'nde finale İngiliz mührü: Manchester City-Chelsea

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)