E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya’nın En Büyük Dinozor Fosili: Tam 150 yıllık---

Dünya’nın En Büyük Dinozor Fosili: Tam 150 yıllık

Dünya’nın En Büyük Dinozor Fosili: Tam 150 yıllık
30 Ağustos 2022 - 04:48 borsagundem.com

Portekizli ve İspanyol bilim insanlarının ortak yaptığı kazı çalışmasında keşfedilen devasa iskeletin 150 milyon yıllık dinozor fosili olma ihtimali son derece yüksek

Türkiye’de fazla olmasa da filmlerde gördüğümüz müzelerde bulunan dinozor kemikleri hep büyüleyici olmuştur. Tabii bu dinozor kemiklerinin müzeye gelmeden önce fosilinin ortaya çıkartılması gerekiyor.

Bugüne kadar yüzlerce devasa dinozor fosili keşfi yapıldı ancak son yapılan keşiflerden biri diğerlerine fark atmış olabilir. Portekiz’de yapılan bir kazı çalışmasında paleontologlar, devasa bir dinozor fosili ortaya çıkardılar.

Aslına bakarsanız ortaya çıkarılan fosiller o kadar büyük ki paleontologlar bunun bir dinozora ait olduğundan bile tam olarak emin değiller. Bulunan iskelet kalıntılarının 12 metre yüksekliğinde ve 25 metre uzunluğunda otçul bir dinozor olan sauropod’a ait olduğu düşünülüyor. Sauropodlar Dünya’da 150 milyon yıl önce yaşıyorlardı.

Portekizli ve İspanyol bilim insanlarının çalışmalarıyla ortaya çıkartılan bu fosiller aslında yeni keşfedilmedi, ilk olarak 2017 yılında arsanın sahibi, bir bahçe yapmak amacıyla kazdığı yerde bu kemikleri görmüştü ancak paleontologlar ancak geçtiğimiz ay çalışmalara başlayabildi.

Çalışmada yer alan paleontologlardan biri olan Elisabete Malafaia, bulunan fosil ile alakalı “Avrupa’da ve hatta belki de Dünya’da keşfedilen en büyük örneklerden biri” ifadelerini kullandı. (Ahmet Batuhan Karataş-WebTekno)

Dinozor iskeleti 6 milyon dolara satıldı

Dinozordan dünya liderlerine mesaj: Yok olmayı seçme

Dinozorlar hakkında yeni bir iddia

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)