E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDünyada ilk: Nikah töreninde geline NFT altın takıldı!---

Dünyada ilk: Nikah töreninde geline NFT altın takıldı!

Dünyada ilk: Nikah töreninde geline NFT altın takıldı!
30 Ağustos 2021 - 08:02 borsagundem.com

Türkiye'de gerçekleşen bir nikah töreninde gelinle damada NFT haline getirilmiş altın hediye edildi.

Türkiye'de düzenlenen bir nikah töreninde, gelinle damada hediye olarak NFT (nonfungible token) tabanlı altın takıldı.

28 Ağustos tarihinde, CryptoWomen Turkey kurucusu Av. Sima Baktaş tarafından Twitter üzerinden paylaşılan mesajda, "dünyada bir ilk" gerçekleştiği ve ilk kez bir düğün merasiminde NFT tabanlı altın hediye edildiği belirtildi.

Hafta sonu dünya evine giren Sima Baktaş, blockchain alanında isminden söz ettiren bir girişimci ve avukat. Kendi düğününde NFT tabanlı hediye almanın heyecanını takipçileriyle paylaşan Baktaş şu sözleri kullandı:

"Ve dünyada bir ilk gerçekleşti! Boğaziçili gençler düğünümüzde dünyanın ilk NFT altınını bize taktılar:) teşekkür ederiz."

 Düğünde gelinle damada takılan NFT altına ait görüntüleri paylaşan "tyler" isimli Twitter kullanıcısı, "tarihin ilk NFT takısı çok saygıdeğer Sima Baktaş hocamıza takılmıştır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

2019 yılında Sima Baktaş, The Influencer Times'a göre dünyadaki en etkileyici avukatlar listesine girmişti.

Cointelegraph tarafından daha önce haberi yapıldığı üzere, NFT sektörü için rekor bir ay geride kaldı. Geçtiğimiz 30 günde, NFT satın almak için neredeyse 900 milyon dolar harcandı.

Çin menşeli çok uluslu e-ticaret firması Alibaba Group Holding de, ticari marka sahiplerinin fikri mülkiyetleri için token haline getirilmiş lisansları satmalarına izin veren NFT pazarını hayata geçirmişti.

Yine haberi yapıldığı üzere, popüler NFT pazar yeri OpenSea'nin işlem hacmi, ağustos itibarıyla son bir yıl içinde yüzde 76 binin üzerinde artış gösterdi. Axie Infinity gibi NFT oyunlarının trafiği ve yönetişim tokenlerinin fiyatları da hızla yükseliyor.

NFT çılgınlığının geleceği

 

NFT’lerde getiri yarışı

 

Dünyanın en pahalı tablosu NFT olarak satışta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe30 Ağustos 2021 09:44

    Kadin reklam Yapmak icin elinden geleni yapmis eee hep mi erkekler dolandirsin milleti bende varim demis

  • Mucize Reis : )30 Ağustos 2021 09:14

    Meksikadaki x cartel grubu, kaçak yollarla ABd ye pudra şekerlerini iletir.. Putra şekerleri alan y grubu ürünleri satar... Ürünü satan y  grubu bir dünya nakti nasıl x gruba iletebilir ? işte burada nft ler devreye girer... zımbıtrı bir nft salan meksikalı x cartel saf beyazın sahibi 100 usd ye zımbırtı bir nft alır, sonra aradan ödeme vaktı geldiğinde, sempatik işdünyası lideri ABd de kurduğu ürün satmayan, ama bol bol gundelık faturalar ile kar marjı 100 lere çıkan bir otel, bir kafetarya, bir tekstil perakende satışı eden z kişisi... beyaz borcunu nft ile ödmeye karar verir. z grubu 100 us dolan nft ye derkı yaa bu şahabe bişe, ben 100 bin usd veriyorum der... böylece global nft lere talep başlar... Bizlerde pembe tablolardan ayy bu nft ler enedne pare veriyorlar der şaşarız .. bir çoğu dumen, silah, beyaz, vb kaçak ve resmi olmayan para işlemleri olacka. NFT LER gelcekte olacak : ) pozisyon almak para geliri sağlayacak :D  Haber masum nft olmuş