E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası'ndan Türkiye'de özel sektöre 12 milyar dolarlık finansman---

Dünya Bankası'ndan Türkiye'de özel sektöre 12 milyar dolarlık finansman

Dünya Bankası'ndan Türkiye'de özel sektöre 12 milyar dolarlık finansman
17 Nisan 2024 - 00:35 borsagundem.com

Dünya Bankası, Ülke İşbirliği Çerçevesi kapsamında Türkiye'ye yönelik finansmanın 12 milyar dolarlık kısmının özel sektöre ayrıldığını açıkladı.

Dünya Bankası, Türkiye için hazırlanan Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) kapsamında yeni sunulan 18 milyar dolarlık paketin yaklaşık 12 milyar dolarının özel sektöre, finansmanın geri kalanının ise geçen yıl meydana gelen depremlerin yaralarının sarılması, enerji güvenliğinin artırılması ve iklim değişikliğiyle ilgili sorunların ele alınmasına yönelik olacağını bildirdi.

Dünya Bankası Türkiye'nin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Dünya Bankası Grubunun Türkiye için yeni hazırlanan CPF'nin ülkenin ekonomisine ve kalkınmasına katkıda bulunduğu kaydedildi.

Ancak bazı açıklamalar ışığında özel sektöre desteğin söz konusu çerçevenin ana hedeflerinden biri olduğunun açıklığa kavuşturulmak istendiği vurgulanan açıklamada, "Aslında, Türkiye için hazırlanan CPF kapsamında yeni sunulan 18 milyar dolarlık paketin yaklaşık 12 milyar doları, özel şirketlerin küresel pazarlarda rekabet etme ve yurt içinde istihdam oluşturma imkanlarını geliştirmeye yönelik olacak." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, finansmanın geri kalanının geçen yıl meydana gelen depremlerin yaralarının sarılması, enerji güvenliğinin artırılması, sel, kuraklık ve orman yangınları gibi iklim değişikliğiyle ilgili sorunların ele alınmasına yönelik olacağı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, "Doküman neyi finanse edeceğimiz ve neyi finanse etmeyeceğimiz konusunda net." ifadesi kullanıldı.

Dünya Bankası Grubu, geçen hafta Türkiye için hazırlanan CPF'nin detaylarını paylaşmıştı.

Bankadan yapılan açıklamada, 2024-2028 mali yıllarını kapsayan işbirliği çerçevesinin üretkenlik artışı, istihdam ve daha iyi kamu hizmet sunumu ile doğal afetlere karşı dirençlilik başlıklı üç kilit kalkınma stratejisine odaklanacağı bildirilmişti.

Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası toplantıları için ABD'ye gitti

 

Dünya Bankası’ndan Türkiye için büyüme ve enflasyon öngörüsü

 

Dünya Bankası ile Türkiye'nin "ekonomik işbirliği" yürürlükte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaportacı salim usta sanayiden17 Nisan 2024 07:14

    balon olduğu ortada borsada yansıyan çöküşbunun da balon olduğunu yansıtıyor.akapa rejimi hala anlamıyorlar. bu mücize ekip bilinen tipik vergiye zam yap tuikle efasonu düşür sonra emekliyi çalışanı aç bırak satın alamasın sonra esnaf da batsın ki esnaf krizi pandemide yaşandı bir felaketti .yani demem oki bu mücize ekip asla güven veremeyecek acil Türkiyenin en büyük partisi halkın umudu CHP bir an evvel demokratik parşlamenter rejimi işlettirmeli bir an evvel ekonomi yönetimini ele alıp ülkeyi ve Türk halkını acil umutlu inançlı haline getirmelidir.borsa yansıyor akapa rejimi ekonomi ekibi buraya kadar.dünya bakası da balon çıktı ortada .borsayı izleyin çöküş devam .