E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya Bankası'ndan korona ile mücadeleye 12 milyar dolarlık paket---

Dünya Bankası'ndan korona ile mücadeleye 12 milyar dolarlık paket

Dünya Bankası'ndan korona ile mücadeleye 12 milyar dolarlık paket
04 Mart 2020 - 02:56 borsagundem.com

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, 12 milyar dolarlık paketin korona virüsün tıbbi ve ekonomik etkileriyle mücadele eden ülkelere yardımcı olacağı bildirildi

Dünya Bankası Grubu, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının tıbbi ve ekonomik etkileriyle mücadele eden ülkelere yardımcı olmak amacıyla yaklaşık 12 milyar dolarlık başlangıç paketini devreye sokacağını bildirdi.

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, söz konusu finansmanın, üye ülkelerin Covid-19 salgınına etkili yanıt verebilmesi ve salgının dramatik etkilerinin hafifletilmesi amacıyla tasarlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Covid-19, 60'tan fazla ülkeye yayıldığı için Dünya Bankası Grubu, küresel salgının tıbbi ve ekonomik etkileriyle mücadele eden ülkelere acil destek amacıyla yaklaşık 12 milyar dolarlık başlangıç paketini kullanıma sunacak." ifadesi kullanıldı.

Bankanın sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi için gelişmekte olan ülkelere yardım edeceğine işaret edilen açıklamada, salgının ekonomik etkilerinin azaltılması için de özel sektörle çalışılacağı aktarıldı.

Açıklamada, finansman paketi kapsamında, Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA) ve Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) aracılığıyla düşük ve orta gelirli ülkelere hibeyle düşük faizli kredilerin sağlanacağı, grubun özel sektördeki kolu olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC) aracılığıyla ise iş ortamının sürdürülebilirliği için gereken desteğin sunulacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Covid-19 salgınıyla mücadelede gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçları doğrultusunda hızlı ve esnek çözümler sağlamak için çalıştıklarını, acil durum finansmanı, politika tavsiyesi ve teknik yardımın bunlara dahil olduğunu bildirdi.

Fed'den acil durum faiz indirimi

 

Powell: Koronavirüs bir süre ekonomi üzerinde baskı yaratacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ei2kk04 Mart 2020 08:31

    Dünya Bankası istediğin kadar piyasaları sakinlestirmek için para enjekte et ama hiçbir işe yaramayacak piyasalar çok kırılgan artık Wall Street Krizi tüm dünyaya domino etkisiyle 3. kez etkileyecek.

  • ekonomist04 Mart 2020 08:29

    Bir ekonomist olarak cok defa söyledim Warren Buffet bile nakite geçtiğine göre adam önceden kokuyu almış yani Wall Street Krizi 2. kez yaşanacak çok ağır bir ekonomik krizi bekliyor domino etkisiyle tüm dünyayı etkileyecek. Hani korona virüsünü ABD yapmıştı ABD'de de bile 9 kişi öldü Rusya'ya da gitti korona virüsü ve Türkiye'ye gelmesi an meselesi. Batacaksınız kumarbazlar çünkü domino etkisi altında kalacaksınız Wall Street Krizi yine sahnede.