E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi: Tedbir paketi uzun süreli---

Draghi: Tedbir paketi uzun süreli

Draghi: Tedbir paketi uzun süreli
05 Haziran 2014 - 15:36 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, tedbir paketinin varlık destekli menkul kıymet alımı için yapılacağını söyledi

Avrupa Merkez Bankası'nın beklentiler doğrultusunda faizi düşürmesinin ardından Başkan Mario Draghi basın toplantısı düzenledi. Draghi konuşmasında yeni bir önlem paketi açıkladı. Draghi, "Bankalara yeni bir uzun vadeli yeniden finansman imkanı (LTRO) sunacağız. LTRO'ların başlangıç tutarı 400 milyar Euro olacak" dedi.

LİKİDİTE TALEPLERİNİ KARŞILAMAYA DEVAM

Draghi, "Varlığa dayalı menkul kıymet alımlarına hazırlanıyoruz. Tüm likidite taleplerini karşılamaya devam etmeye karar verdik. Gerekirse daha fazla gevşeme için harekete geçmeye hazırız. Ek önlem gerekirse hıza adım atılacak" diye konuştu.

FAİZLER UZUN SÜRE MEVCUT SEVİYEDE

Draghi sözlerini şöyle sürdürdü: "Faizlerin mevcut seviyede uzun bir süre kalmasını bekliyoruz. Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentileri orta vadede durağan, önlemler enflasyonu hedef düzeye getirecek. Negatif faiz asgari zorunlu karşılığın üzerinde kalan rezervler için de geçerli olacak."

ENFLASYON DÜŞÜK KALMAYA DEVAM EDECEK

Ekonomik görünüm üzerindeki risklerin aşağı yönlü olduğunu belirten Draghi, enflasyonun önümüzdeki aylarda düşük kalmaya devam edeceğini ifade etti. Draghi, "Yapacaklarımız bu noktada bitmedi" ifadesini kullandı. Banka politika faizini yüzde 0,25'ten yüzde 15 çekmiş, mevduat faizini de negatife düşürmüştü.

AÇIKLANAN PAKETİN 3 ANA UNSURU

Politika konusunda gevşeme Aktarım mekanizmasında iyileştirme Daha fazla gevşeme gerekirse alışılmşıın dışında araçları kullanabilme

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • He he05 Haziran 2014 19:52

    He borsa düşecek 50 binlere gelecek....

  • ikball05 Haziran 2014 18:00

    Abicim bizim Merkez Bankası son açıklamalarına bir kulak ver ltf.. Ben çıkmayı düşünmüyorum. Ayrıca tatil param hazır. Borsaya her zaman unutacağım parayı koyarım::)))

  • ağabey nasihatı ikbale05 Haziran 2014 17:42

    ikballl! hangi yükseliş?..4 banka ile yükseldi ki onlara da kapanışta gömdüler yarın onlar da aşağı.borsada bu yaz kalırsan tatilde evde oturabilirsin(borsada kaybedeceğinden)

  • ikball05 Haziran 2014 16:33

    sanırım altaki yorumları borsadaki yükselişi kaçıranlar yazıyor. Tabi tabi::)) Atı alan üsküdarı geçti...::))

  • anlamamışlar galiba05 Haziran 2014 15:50

    açıklamalarla ab borsalarının %2 yükselmiş olması(şu anlık)açıklamalardan anlamadıklarını göstermekte olup bence 2 seans içinde anladıklarında ..ne yaptık ta hisse aldık diye yanabilirler ab yatırımcıları.(büyüme yoksa,faizler de yükselmiyorsa şirketler kar edemeyecek,devletlerin vergi alma gücü de kalmayacaktır)

  • draghi borsaları düşürür05 Haziran 2014 15:46

    draghi,ab'nin uzun süre büyüyemeyeceğini itiraf etmiş olmakta ki bunun hisse senetleri piyasalarına olumsuz yansıması bölgede kaçınılmaz olacaktır kanımca,boşa paraları kaybetmemek lazım borsalarda artık.