E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi enflasyonla savaşacak---

Draghi enflasyonla savaşacak

Draghi enflasyonla savaşacak
25 Şubat 2015 - 10:54 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi, Yunanistan stresinin ardından şimdi asıl görevi enflasyona geri dönecek

Yunanistan’ın kurtarma paketi görüşmelerinden uzatma kararı çıkması Avrupa Merkez Bankası (AMB) Mario Draghi’ye dikkatini Euro Bölgesi’nin sıkıntılı enflasyon görünümüne verme olanağı sağladı.

Yunanistan hükümeti tarafından sunulan reform teklifleri, AMB Başkanı tarafından “geçerli bir başlama noktası” olarak tanımlandı. Söz konusu reform önerileri, AMB’yi Yunan bankalarını fonlama ile ilgili acil sorunlardan kurtararak kurumun deflasyon tehdidini uzaklaştırmak için hazırladığı 1.1 trilyon euroluk (1.3 milyar dolar) parasal genişleme programının detaylarına odaklanma imkanı veriyor.

Çarşamba günü Brüksel’deki Avupa Parlamento’suna katılacak olan Draghi, Almanya, İspanya ve İtalya’dan tüketici fiyatlarındaki düşüşün sürdüğünü gösterecek verileri almak üzere. Pazartesi günü açıklanacak Euro Bölgesi verilerinin, fiyatların rekor hızda gerilediğini göstermesi bekleniyor. AMB yeni beklentilerini gelecek hafta açıklayacak.

Amsterdam’daki ING Groep NV kıdemli ekonomistlerinden Teunis Brosens, “Draghi, Yunanistan ile ilgili oldukça rahatlamış olabilir. Şimdi parasal genişleme üzerine odaklanacaktır. Enflasyon en az yaza kadar negatif kalabilir” dedi.

Bloomberg’in aylık anketine katılan ekonomistler Euro Bölgesi’nde tüketici fiyatlarının bu çeyrekte yüzde 0.5 ve 2015’te yüzde 0.1 gerileceği tahmininde bulunuyor. AMB yeni tahminlerini 5 Mart’ta açıklayacak. AMB Aralık ayındaki tahmininde enflasyonun bu yıl yüzde 0.7 ve 2016’da yüzde 1.3 olabileceği açıklamasında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)