E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDraghi: Aşağı yönlü belirgin risklerin sürmesini bekliyoruz---

Draghi: Aşağı yönlü belirgin risklerin sürmesini bekliyoruz

Draghi: Aşağı yönlü belirgin risklerin sürmesini bekliyoruz
12 Eylül 2019 - 16:55 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi varlık alımlarının gerekli oldukça devam edeceğini, bu alımların faizler yükselmeye başlamadan kısa süre önce bitebileceğini söyledi. Başkan "uzun süre için teşvik edici duruşa ihtiyaç var" dedi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Frankfurt'taki konuşmasında varlık alımlarının gerekli oldukça devam edeceğini, bu alımların faizler yükselmeye başlamadan kısa süre önce bitebileceğini söyledi. Başkan uzun süre için teşvik edici duruşa ihtiyaç olduğunu ifade etti..

Draghi faiz indirimi ve parasal genişleme konusunda geniş çapta mutabakat olduğunu ve parasal genişleme konusunda oylama yapmaya gerek duymadıklarını belirtti.

Ekonomik görünüme dair değerlendirmesinde Draghi aşağı yönlü belirgin risklerin sürmesini beklediklerini ve bu risklerin kararlarında etkili olduğunu söyledi. Draghi konuşmasında Euro Bölgesi'nde resesyon olasılığının düşük olduğunu da vurguladı. 

Avrupa Merkez Bankası mevduat faizini beklendiği gibi eksi % 0.4'ten eksi % 0.5'e düşürdü, banka parasal genişlemeye tekrar başlayacağını açıkladı.

ECB faizi beklentilere paralel indirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)