E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDöviz tarafında yükseliş çabası, gündem sakin---

Döviz tarafında yükseliş çabası, gündem sakin

Döviz tarafında yükseliş çabası, gündem sakin
25 Ağustos 2021 - 08:49 borsagundem.com

Dolar, bu sabah 8,41 TL bandının üzerinde yer alıyor. Türkiye'de kapasite kullanım oranı, global piyasalarda Almanya Ifo İş Ortamı Endeksi takip edilecek

Dün sınırlı bir geri çekilme yaşanan kurlarda bugün hafif yukarı yönlü yatay seyir izleniyor.

Spot piyasada dolar/TL alış fiyatı 8,4149 lira, satış fiyatı 8,4249 liradan işlem görürken, Euro/TL ise aynı dakikalarda 9,8729 lira alış fiyatı, 9,8960 lira satış fiyatıyla el değiştiriyor.

Türkiye'de kapasite kullanım oranı, global piyasalarda Almanya Ifo İş Ortamı Endeksi takip edilecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD'de Temsilciler Meclisi, Başkan Biden'in 3,5 trilyon dola büyüklüğündeki altyapı yatırım ve sosyal harcama planının maddelerine geçilmesine onay verdi.

Japonya'da korona virüs salgını ile mücadele tedbirlerinin koordinasyonundan sorumlu olan Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, olağanüstü hal uygulamasını 8 bölgeye daha genişleteceklerini duyurdu.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) üyesi Toyoaki Nakamura, Japon ekonomisinin güçlü küresel talebin yönlendirdiği bir toparlanmaya doğru ilerlediğini,  ancak artan Kovid-19 vakaları nedeniyle görünümün oldukça belirsiz olmaya devam ettiğini bildirdi.

ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, ofislere dönecek çalışanlarının Kovid-19'a karşı aşılanmalarını zorunlu hale getirdi.

Çalışanlar, aşılı da olsalar maske takacaklar.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Vietnam'da yaptığı temaslar sırasında da Çin'in yayılması davranışlarına karşı bölge ülkelerini birlikte hareket etmeye çağırdı.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Biden yönetiminin Çin ile ticaret politikasını gözden geçirdiğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Merkez Bankası, kapasite kullanım oranı ve Reel Kesim Güven Endeksi verilerini yayımlayacak (10.00). Kapasite kullanım oranı Temmuz ayında yüzde 76,7 seviyesinde açıklanırken, Reel Kesim Güven Endeksi 114,8 puan olmuştu.

TÜİK ise Sektörel Güven Endekslerini açıklayacak. Temmuz'da Hizmet Sektörü Güven Endeksi yüzde 5,8 artışla 114,8 puana çıkmıştı.

YURT DIŞI GÜNDEM

Global piyasalarda günün en önemli verisi Almanya'dan gelecek. Ifo İş Ortamı Endeksi piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Ifo Endeksi bir önceki ay 100,8 puan olarak açıklanmıştı (11.00).

Piyasalarda Endeksin bir miktar gerileyebileceği beklentisi bulunuyor.

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), dayanıklı mal siparişleri (15.30), DoE petrol stokları (17.30) verileri izlenecek. ABD'nin 5 yıllık tahvil ihalesi de piyasaların odağında olacak.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos konuşma yapacak (11.30).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zekiyemin saçları25 Ağustos 2021 09:55

    Henüz yeterince almadılar olumlular pompalanıyor yakında bir sıkıntı patlar toplayanlar yukarıdan boşaltırlar her zaman böyle olur.