E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDöviz piyasaları için zorlu dönem yaklaşıyor---

Döviz piyasaları için zorlu dönem yaklaşıyor

Döviz piyasaları için zorlu dönem yaklaşıyor
08 Ağustos 2022 - 17:14 borsagundem.com

Bank of America (BofA) analistleri, döviz piyasaları için zorlu bir dönem yaklaşıyor olabileceğini söyledi.

Merkez Bankalarının para politikasında daha hızlı hareket edeceği beklentisi, önümüzdeki aylarda döviz piyasaları için zorlu bir sürece işaret edebilir.

Bank of America analistleri Adarsh Sinha ve Janice Xue bir yıl öncesinde sürpriz ekonomik verilerin politika yapıcıların kararlarında çok etkili olmadığı için para birimlerini çok fazla etkilemediğini belirtti. Ancak stratejistler şimdi Merkez Bankalarının enflasyonu dizginlemek için faiz artırma veya ekonomik büyümeyi sekteye uğratmamak için faiz indirme kararlarının gelen verilere bağlı olduğunu ifade etti.

Bloomberght'de yer alan haberede, stratejistler müşterileriyle paylaştıkları notta "Bunun sonucunda ekonomik verilerdeki beklenmeyen hareketlerin para birimleri ile yüzde 30 pozitif korelasyonu var. Bu, önceki döneme göre ciddi bir değişim" ifadelerini kullandı.

Analistler büyüme ve enflasyon ayrışmaya devam ettikçe dünyanın en büyük para birimlerinde volatilitenin süreceğini belirterek "Dövizde oynaklık arttı. Bu ayrışma sürdükçe ve para birimlerinin veriye olan hassaslığı göz önüne alındığında oynaklık uzun süre daha devam edecek" değerlendirmesini yaptı.

Pfizer'dan 5,4 milyar dolarlık anlaşma

 

Alman ekonomisi için korkutan tahmin! Brexit'in 6 misli

 

SoftBank, rekor zarar bildirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)