E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDonald Trump hakkındaki tüm suçlamaları reddetti---

Donald Trump hakkındaki tüm suçlamaları reddetti

Donald Trump hakkındaki tüm suçlamaları reddetti
04 Nisan 2023 - 20:50 borsagundem.com

Donald Trump, Stormy Daniels'a "sus payı" ödediği suçlamasıyla ilgili ifade verdi. Trump hakkındaki tüm suçlamaları reddederek mahkemeden ayrıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2016 seçim süreci sırasında yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'a "sus parası" verdiğini örtbas etmekle ilgili suçlanmasının ardından hakim karşısına çıktı.

New York’taki Trump Towers’tan yola çıkarak konvoyuyla mahkeme binasına giden Trump, Bölge Savcısı Alvin Bragg’in ofisine teslim oldu. Trump, bu noktada resmen gözaltına alındı. 

Mahkeme salonunda Trump'a hakim, kendisine yöneltilen suçlamaları okundu ve dosyanın mührü kaldırıldı.

Trump’a 34 suçlama yöneltildi ancak Eski ABD Başkanı tüm suçlamaları reddetti.

Trump, iş kayıtlarında yalan söylemekle suçlanıyor. Bu, New York eyalet yasalarına göre ‘E seviyesinde’ bir ağır suç sayılıyor; yani ağır suçların en hafifi.

Trump, mahkeme salonundan çıktıktan sonra duruşmaya çıkma şartıyla serbest bırakıldı.

Tarihte bir ceza davasıyla karşı karşıya kalan ilk ABD başkanı

76 yaşındaki Trump, tarihte bir ceza davasıyla karşı karşıya kalan ilk ABD başkanı. Trump'ın, duruşma için tekrar hakim karşısına çıkmasına aylar olduğu öngörülüyor.

Trump: Bunun Amerika'da olduğuna inanamıyorum

Teslim olmadan önce kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Trump, şunları söyledi:

"Manhattan'a, Adliye binasına gidiyoruz. Çok sürreal görünüyor. Beni tutuklayacaklar. Bunun Amerika'da olduğuna inanamıyorum. MAGA! (Make America Great Again)”

Polisten güvenlik önlemi

Polis, mahkeme bölgesini demir bariyerlerle çevirerek etrafta geniş güvenlik önlemleri alırken, mahkeme bölgesinde bulunan sokak ve caddeler de trafiğe kapatıldı.

Eski Başkan Donald Trump'a yönelik soruşturmayı yürüten Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, sabah saatlerinde mahkeme binasına gelirken, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Milletvekili George Santos’un da mahkeme binasına girdiği görüldü.

Karşıt gruplar alanda

Trump karşıtı ve destekçisi küçük gruplar da sabah saatlerinden itibaren polis bariyerleri ile kendileri için ayrılmış binanın önündeki parkta yerlerini aldı.

Ellerinde Trump’a destek veya cezalandırılması çağrısı yapan pankartlar taşıyan kişiler arasında zaman zaman sözlü ve fiziki sataşma ve arbede yaşandı.

İsmini Dion olarak veren Trump destekçesi biri, Manhattan Başsavcısı Bragg'in Trump yerine New York'taki suçlara odaklanması gerektiğini belirterek, "Bragg, bütün enerjisini Trump'a harcayarak suçluları sokakta bırakıyor." şeklinde konuştu.

Park'ın diğer kısmında bulunan Trump karşıtı Zachary Machado ise, Trump'ın yaptıklarına müsamaha gösterilmemesi gerektiğini savunarak, "Trump, korkunç bir insan ve yaptıklarının cezasını görmeli. Hepimize nasıl adalet uygulanıyorsa o da adaletle yüzleşmeli." ifadelerini kullandı.

Trump, soruşturmayla ilgili tutuklanmasını beklediğini duyurarak daha önce yaptığı protesto ve destek çağrısına rağmen, Trump taraftarlarının 20-30 kişiyi geçmemesi dikkat çekti.

Trump davayı “cadı avı” olarak nitelemişti

ABD'de 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart'ta Manhattan Bölge Savcısının yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında sus payı ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda büyük jüri tarafından suçlanmıştı.

Suçlamalara “siyasi cadı avı” şeklinde tepki gösteren Trump, Florida’daki malikanesinden dün New York’a ifade vermek için özel uçağı ile gelmişti.

Trump anketlerde açık ara önde

 

New York'ta 'Trump' alarmı!

 

Trump'ın tutuklanacağı şeklindeki açıklaması Washington'da tartışma çıkardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaportacı salim usta sanayiden05 Nisan 2023 10:53

    bu trump telikeli adam acil yardşanıp ,çeri atılamlı

  • Mucise Reis : )05 Nisan 2023 09:11

    çok üzüldüm... en son Kauovi kuşunun ötüşüne , dişisinden cevap gelmediğinde bu kadar üzülmüştüm.....  :'( 

  • ALİ TEL04 Nisan 2023 22:52

    Bir şey olmaz korkmayın Trump tutuklayacak hakim daha anasından doğmadı öyle bir şey olur ise abd piyasalarında büyük çöküş olur ki buna izin vermezler.

  • ALİ KODUŞ04 Nisan 2023 22:14

    Trump bu işten sıyrılır ise çok insanın canını yakacaktır.