E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL'de yükseliş eğilimi---

Dolar/TL'de yükseliş eğilimi

Dolar/TL'de yükseliş eğilimi
30 Haziran 2023 - 13:09 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 26,0660 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının hemen üzerinde 26,0502'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 26,0660'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yatay seyirle 28,2830'dan, sterlin/TL de yüzde 0,3 değer kazancıyla 32,9350'den satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 103,4 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi ise önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,0850 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın hafta boyunca "şahin" tonlu yönlendirmeleri ve açıklanan ekonomik verilerin resesyon endişelerini hafifletmesiyle dolara talebin arttığını söyledi.

Dün açıklanan verilere göre ABD ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2 ile beklenenden fazla büyüme kaydederken, Fed'in dün açıkladığı stres testinin sonuçları, ABD'deki 23 büyük bankanın şiddetli bir resesyonu atlatmak için iyi konumda olduğunu ve resesyon sırasında bile hane halkı ile işletmelere kredi vermeye devam edebileceğini göstermişti.

Söz konusu gelişmelerin Fed'in faiz artırımına ilişkin elini kuvvetlendirdiğini aktaran analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın temmuz toplantısında politika faizini 25 baz puan artırma ihtimalinin yüzde 87'ye çıktığını bildirdi.

Analistler, bugün Euro Bölgesi'nde enflasyon ve işsizlik, ABD'de kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan dolar endeksinde 102'nin destek, 105 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Ekonomistlerin yıllık enflasyon ve dolar/TL tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fakir dolor 01 Temmuz 2023 11:01

    Dolar yukselmesıne sevinen o kafalar bir ürün zam gelince sesi cıkmaxsın her dolor dolor aliş zam demek birakın dolor papaz ölüm var unutmayın mezar taşı olmasın dolar resim olmazsın

  • Bik30 Haziran 2023 13:49

    Son 3 aydaki %40 döviz artışı ya da TL'nin kaybı enflasyonu ateşleyecek.