E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL'de yukarı yönlü seyir sürüyor---

Dolar/TL'de yukarı yönlü seyir sürüyor

Dolar/TL'de yukarı yönlü seyir sürüyor
14 Nisan 2023 - 10:15 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 19,3710 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün, 19,31-19,40 bandında hareket eden dolar/TL günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 19,3327'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 19,3710'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,32 artışla 21,4220'den, sterlin/TL ise yüzde 0,11 artışla 24,2680'den satılıyor.

Dolar endeksi, düşüş eğilimini üst üste dördüncü güne taşımasının ardından 100,8'le yaklaşık son 1 yılın en düşük seviyesine inerken, euro/dolar paritesi ise bugün yüzde 0,2 değer kazanarak 1,1076'yla son 1 yılın zirvesini test etti.

Analistler, ABD'de bu hafta açıklanan enflasyon verilerinin ardından, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek toplantıda 25 baz puan faiz artırdıktan sonra şahin politikalarına son vereceği öngörüsünün güçlendiğini kaydetti.

Fed'in enflasyonla mücadele kapsamında attığı adımların sonuçlarının yavaş yavaş da olsa görülmeye başladığını aktaran analistler, bu durumun diğer para birimlerini dolar karşısında desteklediğini dile getirdi.

Analistler, bugün ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi, kapasite kullanımı ve Michigan Üniversitesi güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 100'ün destek, 102 seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade etti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesi bir süredir yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Dün yurt içinde veri akışı sakindi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sanayi üretimi verisinin beklentinin çok altında kalarak yıllık %-8,2'ye gerilemesi kuru baskılamaya devam ederken seçim sürecine ilişkin haber akışları da yatırımcıların temkinli olmasına neden oluyor. ABD tarafında ise beklentinin altında kalan TÜFE verisi sonrasında dün ÜFE verisinin de beklenenden daha düşük gerçekleşmesi küresel risk iştahını destekledi. ÜFE verisi aylık bazda %-0,5 ve yıllık bazda %2,7 olarak açıklandı. Piyasa beklentisi aylık %0,1 ve yıllık %3,0 artış olacağı yönündeydi. Veri sonrasında Fed'in faiz artırımlarında azalmaya gideceği beklentisiyle dolar endeksi 100 seviyelerine çekildi. Bugün ABD'de sanayi üretimi verisi açıklanacak.'denildi.

UBS ve TD Securities'den dolar yorumu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)