E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL'de yatay seyir---

Dolar/TL'de yatay seyir

Dolar/TL'de yatay seyir
16 Ocak 2023 - 11:02 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından saat 18:00 itibarıyla 18,7766 seviyelerinde işlem görüyor.

Cuma günü en düşük 18,7610 ve en yüksek 18,8151 seviyelerini gören dolar/TL, günü 18,7849'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya yatay başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla 18,7890'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 yükselişle 20,3620'den, sterlin/TL de önceki kapanışının hemen üzerinde, 22,9380'den satılıyor.

Bugün 101,77 ile 3 Haziran 2022'den bu yana en düşük seviyesini test eden dolar endeksi, şu sıralarda 102,2 seviyesinden işlem görüyor. euro/dolar paritesi de 1,0830'dan alıcı buluyor.

Analistler, ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyon verilerinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkılaşma adımlarını yavaşlatacağı beklentilerinin arttığını belirterek, bunun da doları diğer para birimleri karşısında baskıladığını ifade etti.

Para piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ayki toplantısında faizi 25 baz puan artıracağı beklentileri yüzde 94 oldu.

Bugün başlayacak olan Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının takip edileceğini aktaran analistler, veri gündeminde ise Almanya ve euro Bölgesi'nde ZEW ekonomik güven endeksinin öne çıktığını kaydetti.

Gün Ortası: Uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,0820, sterlin/dolar paritesi 1,2200 ve dolar/yen paritesi 128,4 düzeyinde seyrediyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 18,7890 liradan, euro 20,3300 liradan satılıyor.

Gün sonuDolar/TL, güne yatay başlamasının ardından saat 18.00 itibariyle 18,7766 seviyelerinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL ise 20,30 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, ABD'de piyasaların bugün tatil olması nedeniyle global piyasalarda işlem hacimlerinin düşük seyredebileceğine işaret ederek, teknik açıdan dolar endeksinde 103'ün direnç, 101,5 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,"Dolar/TL paritesi sınırlı yükselişini sürdürüyor. TCMB, Liralaşma Stratejisi kapsamında TL mevduat vadelerinin uzamasını teşvik etmek amacıyla üç aydan uzun süreli mevduatlarda zorunlu karşılık oranlarını sıfırladığını duyurdu. ABD’de ise enflasyon verisinin beklentinin altında gerçekleşmesiyle piyasalardaki iyimserlik sürüyor. Dolar endeksi 102’li seviyelere gerilerken riskli varlıklara girişler takip ediliyor. Bugün ABD piyasaları tatil sebebiyle kapalı olacak. Yurt içinde ise Aralık ayı Bütçe Dengesi verisi takip edilecek." denildi.

Gedik Yatırım bülteninde,"TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre yıl sonu enflasyon beklentisi %32,46 düzeyinde gerçekleşirken, yıl sonu Dolar/TL beklentisi ise 23,43 olarak kaydedildi. TCMB Liralaşma stratejisi kapsamında 3 aydan uzun vadeli TL mevduatları için zorunlu karşılıklar oranını yüzde sıfır olarak belirledi. Diğer taraftan TCMB, 2023 yıl sonuna kadar yurt dışından doğrudan temin edilen 6 aydan uzun vadeli yabancı para yükümlülüklerindeki artış için zorunlu karşılık oranını yüzde sıfır olarak belirledi. Bugün yurt içerisinde bütçe dengesi dışında önemli bir veri akışı bulunmuyor. Geçen hafta yatay seyirlerin ağırlık kazandığı Dolar/TL’de, bu sabah saat 08:45 itibariyle 18,78’li seviyelerden işlemler geçiyor. Dolar endeksi ise 101,95 civarında bulunuyor." denildi.

Ons altın 9 ayın zirvesinde

 

Petrol fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı

 

Bakır fiyatları arttı, demir cevheri düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Ocak 2023 13:48

    Ekonomik program tamamen çöp. İlk olarak şirketlerin sermayeleri, kobiler iş insanları vb devlet destekliyor :D eriyor çünkü. işçi desteği veriyor sgk lı çalıştırın rekaet edin diyor felan filan. hala aynı kafadalar... olması gereken... Sen ithal ettiklerini TL üretmelisin. Tl üretilen Tl kazananalrca rahatlıkla tüketilebilir. TL üretilen yurtdışında rekabet eder ve evrupa ve dünyaya satış yapılabilir. hammaddeler Tl üretilen fabrikalarca desteklenmeli. üniversitele rbir çok ithal ürünü millileştirip tamamen TL üzerim kabiliyetine çekecek projeler yapmalı ve oluşturmalı. tek kurtuluş budur. herkes der kağıt ithal ediyorz. kağıt hammedesi ithal ediyoruz.. ee biz bunu TL üretip, tl hammadde üretip iç pıyasaya yüzde 70 iskontalı verebiliriz. Dünyaya en ucuzunu satıp hem ithalatı keseriz kağıt, hemde ihracat yaparız.. hemde işçi talebi ortaya çıkari hemde devlet ne işçi teşviki ne işverene kredi desteği vb yapmasına gerek bile kalmaz :D  sattık sattık millet çekiyor şimdi çilesini