E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı---

Petrol fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı

Petrol fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı
16 Ocak 2023 - 08:13 borsagundem.com

Brent petrolü şu sıralarda cuma gününe göre 59 cent düşüşle 84,69 dolar/varil seviyesinde işlem görüyor.

Geçtiğimiz hafta ekimden bu yana görülen en büyük haftalık yükselişi gösteren petrol fiyatları, yeni haftaya bir miktar düşüşle başladı.

Ancak analistler, Çin ekonomisinin yeniden açılması ile birlikte talebin canlanacağı beklentilerinin petrol fiyatlarına destek vermeye devam ettiğini belirtiyor. Kısa vadede piyasada arzın göreceli olarak yüksek olduğunu, ancak artan talep ile birlikte piyasanın sıkılaşacağını ve bunun fiyatları yukarı taşıyacağını öngörüyorlar.

Brent petrolü şu sıralarda cuma gününe göre 59 cent düşüşle 84,69 dolar/varil seviyesinde. Batı Teksas petrolü de cuma gününe göre 49 cent kayıpla 79,37 dolar/varnil seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Brent petrolünde fiyatın tekrar 84,96 dolar/varil seviyesinin üzerine toparlanması halinde bu hafta 86,70 dolar/varil seviyesinin görüleceğini tahmin ediyorlar. Aşağı harekette ise destek noktaları 83,56 ve 82,15 dolar.

Batı Teksas petrolü için de 80,26 doların geçilmesinin önemli olduğunu belirten analistler, buranın üzerinde kalınması halinde 81,40 dolar/varile kadar bir hareket yaşanacağını öngörüyorlar.

Brent petrolde yukarı yönlü hareketlilik

 

Brent petrol 2 haftada yüzde 16 arttı

 

Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)