E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL, 26.09 seviyesinde---

Dolar/TL, 26.09 seviyesinde

Dolar/TL, 26.09 seviyesinde
05 Temmuz 2023 - 11:34 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 26,0940 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 26,0007'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 26,0940'tan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,4 artışla 28,3920'den, sterlin/TL de yüzde 0,2 değer kazancıyla 33,1530'dan satılıyor.

Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışının hemen üzerinde 103,1 seviyesinde dengelenirken, avro/dolar paritesi de yatay bir seyirle 1,0880 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, dünya genelinde artan resesyon endişeleriyle küresel piyasalarda yatırımcıların temkinli davrandığını belirterek, bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri takviminin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in 26 Temmuz'daki toplantıda yüzde 90 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü anımsatan analistler, bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarından alınacak sinyallerin Banka'nın gelecek dönem para politikasına yönelik soru işaretlerini azaltabileceğini bildirdi.

Analistler, dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD'de Fed toplantı tutanaklarının yanı sıra mayıs ayı fabrika siparişlerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 102'nin destek, 104 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Dolar/TL paritesinde yatay görünüm hakim. Dün veri takvimi sakindi. Bugün ise haziran ayına ilişkin enflasyon verisi önem arz ediyor. Geçen ay yıllık bazda %39,59'a gerileyen enflasyonun, haziran ayında aylık bazda %4,5'e yakın gelmesini beklemekteyiz. Bu durumda da geçen yılın aynı döneminde %4,95 gelen haziran ayı enflasyonun beklentilere paralel gelme durumunda ise kısmi de olsa baz etkisi kaynaklı olarak yıllık bazda gerileyeceğini ön görüyoruz. Yıllık enflasyonun ise %39,15'e gerilemesini bekliyoruz. ABD tarafında ise tatilden dönen piyasalarda Fed belirsizliği hakim. Bugün gözler son Fed toplantısına ilişkin tutanaklarda olacak ve yatırımcılar parasal sıkılaştırma sürecine ilişkin ipucu arayacak.' denildi.

Altının fiyatlarında son durum

 

Enflasyon 18 ayın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)