E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoların ateşi düşmüyor---

Doların ateşi düşmüyor

Doların ateşi düşmüyor
22 Ekim 2021 - 11:03 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlayarak yeni zirve seviyesini görmesinin ardından 9,62 seviyelerinde işlem gördü

BORSAGUNDEM.COM

Dün 9,5532 yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 3,3 üzerinde 9,5177 seviyesinden tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de artışla başlayarak 9,6662 ile zirvesini görmesinin ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,1 üzerinde 9,6220 seviyesinde bulundu.

Euro/TL yüzde 1,3 değer kazancıyla 11,2110'dan, sterlin/TL de yüzde 1,2 yükselişle 13,2700'den satıldı.

Dolar endeksi yüzde 0,1 azalışla 93,6 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 1,1640'tan işlem gördü.

Oyak Yatırım teknik bültende, “USDTRY 9.64 seviyesi direnç, 9.35 destek seviyesi olarak izlenebilir” şeklinde seviyeler belirtiliyor.  

İnfo Yatırım dolar/TL teknik analizinde “TCMB’nin faiz indirimi sonrası Dolar / TL’de yükseliş sürüyor. Evengrande’nin bu hafta sonu süresi dolacak tahvil kupon ödemesini gerçekleştirerek temerrütten kurtulması küresel piyasaları desteklerken, yurtiçinde kur tarafı yakından takip ediliyor. Eylül ayı TCMB kararından bu yana TL varlıkların değer kaybı sürerken, dün gerçekleşen TCMB PPK’da 50 – 100 baz puan indirim beklentisinin üstünde 200 baz puan indirim gelip, politika faizinin %16,00’ya çekilmesi sonrası Dolar / TL 9,49’u test edip, 9,45’te dengelenmişti. Ancak dün Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye'yi 'kara para aklama' ve 'terörizmin finansmanı' ile mücadele konusunda 'yeterince çaba göstermeyen' ülkelerin bulunduğu 'gri liste'ye aldıklarını duyurması Dolar / TL 9,50’nin üstüne çıktı ve bugün 9,63 ile rekor kırdı. Dolar / TL’de 9,45 – 9,35 destek olarak ön plana çıkıyor” denildi.

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, “Dolar/TL'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının etkisiyle dünkü işlemlerde yukarı yönde hareketlilik arttı. TCMB dünkü PPK toplantısında politika faizlerini 18%'den 16%'ya indirdi. Piyasa beklentisi 50 baz puan indirimdi. TCMB kararı ardından Dolar/TL 9,49’a kadar yükseliş yaşanırken, Türkiye 5 yıllık CDS'i de 450 puan üzerine çıktı. Dün ABD tarafında Haftalık İşsizlik başvuruları da 290 bin ile iyileşmeye devam etti. Geçen hafta 294 bin olan verinin altına geçilerek pandemi döneminin en iyi sonucu oldu. Teknik tarafta kurda trendin devam etmesi halinde 9,55- 9,60 kısa vadeli direnç seviyeleridir. Geri çekilmelerde 9,40 - 9,38 destek aralığı olarak takip edilmelidir. Teknik göstergelerde RSI 77 puan üzerinde aşırı alım bölgesinde bulunuyor. Yarın ABD tarafında Fed Başkanı Powell’ın konuşması takip edilecek. Yurtiçinde S&P Türkiye Değerlendirme raporu TSİ ile 23.00’dan sonra yayımlanacak. Bir önceki değerlendirmede Kredi notumuz B+ görünüm Durağan olarak gerçekleşmişti” denildi.

Dolar ve euroda yeni zirve

Türk Lirası erimeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe22 Ekim 2021 19:10

    Eee ver yetkiyi gor etkiyi kurami literatüre girdi sayelerinde

  • Yorum22 Ekim 2021 12:54

    Allah Allah bak sen.. Neden düşmüyo acaba..

  • Berber Bekri 22 Ekim 2021 12:20

    Ateşi yakan MB müsade edinde sönmesin...

  • Rezervuar22 Ekim 2021 12:10

    Merkez millet dalga geçiyor kendine gel uygar çağdaş medeni akademik ekonomik dünyaya uyum sağlayarak olmayan güvenini kazanmaya çalış bağımsız ol liyakata sahip çık faizleri arttır Türk ulusunun parasını pul olmaktan kurtar hiçbir dediğin tutmuyor kendini sorgula doğru yola akla ilme bilme inanarak adım atarak

  • KILIÇ22 Ekim 2021 11:48

    ekenomik olarak kaos ve kargaşaya yol vermeden derhal jet hızı ile erken seçime gidilmeli hümümet TL yi bitirdi hesap sorulmalı.marketlere bir bakın saatlik fiyat artılşları oluyor kargaşa başladı.

  • ZELİHA KARAKAŞLI22 Ekim 2021 11:47

    düssün be anam bende TL yok ki.ben full altındayım.ister ise istediği kadar yükselsin.uykuma bile zarar yoktur.bundan sonra altının onsu yılsonuna kadar 2000-3000 $ arasına geleceğini tahmin etmekteyim.bir de ordan voleyi vuracağım.

  • : )22 Ekim 2021 13:01

    tabiki, 3 kuruş paran için koskoca Türkiye ekonomisini yakıyorsun. Sanki manava Almanya, Zeytin yağını İtalya, peyniri isveç, Yumurtayı norveçten özel uçakla alıyorsun :D bizimde evimiz arabalarımız var. Seviniyormuyuz? Ülke ciddi dönemeçte ilk kez kasa eksi oldu ve tarihi dış borç var. Nesine sevinebiliyorsun ? o zaman ohh düşsün ben dayadım sırtımı devlete 8 bin tl maaş.. ohh ohh mu diyelım ? millet aç komşular fakir gezerken ? saçma sapan yorum.

  • Ahmet Otzbir Vekili22 Ekim 2021 11:45

    Nerede o Ahmet ozbircioğlu ? Tl şöyle, yerli param böyle, şahane mahane, güvenmem ecnebi parasına, kanım canım şehit düşsün TL uğruna, reisim talimat verdise alırım TL ... nerde le o Ahmet ? olm nerdesin? Bugun falım sakızı almadın mı ? mani yazmayacakmısın  buraya ? kılık nick değiştirip insanlarımı izliyon, nabzını tuturon ? iha siha haber harici yok oldun ? vakıf maaşını mı kesti ? ee hedef 10 mu ? usd ne olacak.

  • Türkoğlutúrk22 Ekim 2021 11:33

    Bunlar hep cehape nin yüzünden.hele su interneti bir yasaklayim siz görün o zaman.yandasim arkadaşım dostum Taliban'ın yardımı ABD nin gayretiyle bu ülkeyi de ortaçağ karanlığına sokmak ilk gorevimdir.

  • piyasa22 Ekim 2021 11:23

    tr de dolar coook uzun zamandan beri turk halkinin alisi ile tasinan piyasa..yabanci piyasadan cekileli cok oldu swap oiyasasinda radikal zararlar yazdiktan sonra...dolari ayakta tutmak icin borsada yine dolar cinsinden kulliyen zararlar yazildi satis yapip tl bulup onla gidpi dolar almak adina...hepsi ama hepsi zorlama isler...tl nin dunyanin acik ara en ucuz parasi oldugu son 10 yildaki kurlara gidip bakan her kafasi basan icin acikca gorulecek sey...kurlarin 10 a daydandigi ama normalinin en fazla 3-4 olmasi gerektigi bu yapay piyasaya parayi kim sokacak onumuzdeki donemde gorecegiz..

  • Ekomink22 Ekim 2021 11:42

    Boş yorumlar en ufak anlamı gercegi olmayan dışa bağımlısın ne gazın ne petrolün nede zenginliğin var palavradan mütevellitsin Tek çare IMF ile anlasacaksın ucuza borclanıp üyesi olduğun svap arap gercek olmayan palavralarından kurtulup TLye yüksek faiz vereceksin hemde çok çok üstünde TLnin değerine ulaşmasına çalışacaksın zaman kazanıp enflansyonu bir nebze yatay götüreceksin çağdaş dünyanın ekonomik gerçeklerine uyum sağlayıp sahte arap ideolojidinden kurtulacaksın başka türlü imkanı yok Allah bir iki yakan bir araya gelmez

  • piyasa22 Ekim 2021 11:30

    ...izlemeye devam zira her anomallik normallesme ile sonlanir...dunyada su anda 2 buyuk balon var diger balonlari bile goldege birakan...dolar tl ve tum coinler...eskiden faiz arttirarak yapilan likidite eksiltmesi bu kez kolayca faiz arttirmadan yapilabilir cunku dunyada zar atmak icin arkasi bos coin piyasasina gomulmus trilyonlarca dolar var...soguk su operasyonu diyecegim ben bu operasyona...kerizi bitmeyen dunyada PONZI MEKANIZMALARI DA ASLA BITMEZ MALESEF.

  • Aktrol22 Ekim 2021 11:21

    dev şehi hastaneleri, kopruler otobanlar 25 yıllık taksıtlı borçlu herşey arttı. nasılödeyecez ? elektrık benzın, doğalgaz zamları acilen gelmeli.

  • Mucise Reis ;)22 Ekim 2021 11:19

    Ya hadi hiç bişe yapamadınız, anlamıyorsunuz... Bari insan gibi adam gibi çıkın ...elele kollayız. bir düşüncemiz var diyin, birlikte 3 bakan açıklasın. kordınelı adımlar atıp pıyasası dizayn edecegız dıyın. yokk olmazz... o çıkacat homm umm  hummm, öteki tweeet atacak xxyxyxyxyxyx ..beriki bir cevap verecek soru ortada askıda, olumsuz yorumlanacak pıyasaca, cevap : siz sordunuz bencevapladım ama, benı pıyasa yanlış anladı  diyecek... yaa adam gibi kordkıne açıklama soular cevapla rolsa. yıne aynı saçmalıkları yapsalar idda edıyorum usd 9 çıkmazdı... ne fikir fikr gibi, adıma tılıyor 1 hafta sonra bundan şundan bu adımı attım dıyor... sorular ortada, plan program yok, iktisadcıla rmuneccim gibi kum falı bakıyor.. ne bu yaa ? özel iletişim birimi kurulsun. psıkolıjıden anlayan, guler yuzlu adam gibi biri yok mu yahu ??? tweetmı okucaz, 7/24 canlı yayına çıkan sorularını cevaplarınımı takip edecez, işimzie gucumuza bakık senasmı izlicez ? yeter bee :D

  • Süper oldu22 Ekim 2021 11:14

    Ahahahaha 8.20 den dolar bozan yabancıya ne kitlediler he mecburen borsayı yukarı sürüyorlar dolardaki zararlarını alıp çıksınlar diye faizde patates oldu ohhhhh ne güzel oldu,borsadan çıkmaları için en az bir yüzde 10 lazım onlata siz onlardan önce çıkın ellerine alsınlar.

  • vatandaş22 Ekim 2021 11:36

    yabancıya sevindiğinizi zannediyorsunuz. olan bizim vatandaşa oluyor haberiniz yok.

  • Bika22 Ekim 2021 11:13

    Bu ateş sönmez, odun bol olduktan sonra.