E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolardaki zayıflamanın ardından altın yükselişte---

Dolardaki zayıflamanın ardından altın yükselişte

Dolardaki zayıflamanın ardından altın yükselişte
28 Haziran 2017 - 07:32 borsagundem.com

Drahgi'nin açıklamalarıyla düşen, Yellen'ın sözleriyle yukarı yönlü kıpırdama yapan altının, ABD Senatosu'nda sağlık sisteminin oylanmasının ertelenmesiyle yeniden düşüşe geçince altın değer kazanmaya başladı

Altın fiyatları, dolarda yaşanan düşüşle birlikte değer kazandı. Dolar dün zikzaklı bir gün geçirdi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin eurounun güç kazanmasını beklediği şeklindeki yorumlarıyla düşüşe geçen ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarıyla biraz kıpırdayan dolar, ABD Senatosu'nun, Obamacare'in yerine gelecek yeni sağlık sisteminin oylanmasını ertelemesiyle yeniden düşüşe geçti. Dolardaki bu gelişme güvenli liman altının yönünü yukarı çevirdi. 

Spot altın, Salı günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra yüzde 0.4 daha değer kazanarak, Singapur saati ile 10:17'de ons başına 1,251.48 dolara tırmandı.

Bu haftak işlemlere, Pazartesi günü düşüşe neden olan ve Salı günü muhtemelen tersi yapılan, hatalı olduğundan kuşkulanılan işlem damgasını vurdu.

Euro dolar karşısında, Draghi'nin yukarı yönlü yorumları ve Yellen'ın konuşmasının fazla şahin bulunmamasının etkisi ile 10 ayın en yüksek seviyesine tırmandı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü Ekim ayından bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.6 geriledi.

Spot altın yılbaşından bu yana yüzde 9.1 yükselirken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi aynı dönemde yüzde 6.2 geriledi.

Australia Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın zayıf dolardan faydalandı, ancak bunun bir kısmı şişmen parmak satışının geri alınması olabilir. Zira yüksek faizler desteğin kısıtlı olmasına neden oluyor" dedi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Salı günü 7 baz puan yükselerek yüzde 2.21'e çıktıktan sonra 1 baz puan düştü.

Spot gümüş yüzde 0.6 yükselerek ons başına 16.7575 dolara çıkarken, platin yüzde 0.3 yükselerek ons başına 921.42 dolara ve palladyum yüzde 0.2 değer kazanarak ons başına. 862.60 dolara ulaştı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)