E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yükseliş sürüyor---

Dolarda yükseliş sürüyor

Dolarda yükseliş sürüyor
12 Mayıs 2022 - 18:00 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 15,40 seviyelerinde işlem görüyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 15,3390 liradan, euro 16,1090 liradan güne başladı.

Dün doların satış fiyatı 15,3160 lira, euronun satış fiyatı ise 16,1700 lira olmuştu.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,2 artışla 15,3480'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 yükselişle 16,1170'ten, sterlin/TL yüzde 0,1 kayıpla 18,7460'tan satılıyor.

Dolar endeksi, dün 103,3'e kadar gerilemesinin ardından yeniden 104'ün üzerine çıkarak yaklaşık 20 yılın en yüksek seviyesinde kalmaya devam ederken, analistler, dolar endeksi için 104,5'in direnç, 103,2'nin destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Euro/dolar paritesi yüzde 0,2'lik düşüşle 1,05'in altına indi.

Gün Ortası: İstanbul serbest piyasada dolar 15,3880 liradan, euro 16,0470 liradan satılıyor.

Uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,0430, sterlin/dolar paritesi 1,2190 ve dolar/yen paritesi 128,7 düzeyinde seyrediyor.

Gün Sonu: İstanbul serbest piyasada dolar 15,4004 liradan, euro 16,1000 liradan satılıyor.

Uluslararası piyasalarda saat 18.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,0415, sterlin/dolar paritesi 1,2226 ve dolar/yen paritesi 128,14 düzeyinde seyrediyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Genel olarak küresel bazda bakıldığında Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, merkez bankalarının sıkılaşmaya yönelik adımları ve küresel bazda yüksek seyreden enflasyon verisi küresel risk iştahını azaltan etkenler arasında yerini alıyor. Bu gelişmeler ise gelişmekte olan para birimleri üzerinde baskılar oluşmasına neden oluyor. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 14.94 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi ve bu hareketlenmeler ile birlikte hafta içerisinde 15.38 seviyeleri test edildi. Diğer yandan TCMB’nin açıklamasına göre 29 Nisan haftasında toplam rezervler 106.87 milyar dolar seviyesine gerileme gerçekleştirdi. Bu dönemin bir hafta öncesindeki dönemde ise rezervler 112.3 milyar dolar seviyelerindeydi. Yeni günde piyasalar TSİ 15:30’da ABD kanadından gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv. ve ÜFE verilerini takip edecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 15.50 – 15.75 – 16.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 15.25 – 15.00 – 14.75 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." diye belirtiliyor.

Gedik Yatırım günlük bülteninde, "Dün gözler ABD enflasyon rakamlarındaydı. ABD’de tüketici enflasyonu nisan ayında aylık %0,3 ve yıllık %8,3 ile beklentilerin üzerinde gelirken, çekirdek enflasyon tarafı da aylık %0,6 ve yıllık %6,2 ile beklentileri aştı. ABD’de enflasyon güçlü kalmaya devam etti. Diğer taraftan ABD hazinesi nisan ayında beklentileri aşarak 308 milyar dolar bütçe fazlası verdi. Yurt içinde ise hazine nakit dengesi nisan ayında 43,7 milyar TL açık verdi. Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD tarafında ise üretici enflasyonu ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları ön planda olacak. Hafta başından itibaren yükseliş eğiliminde olan Dolar/TL, bu sabah saat 08:45 itibariyle 15,34’lü seviyelerden işlem görüyor. Dolar endeksi ise 104,08 seviyesi ile güçlü seyrini koruyor." diye belirtiliyor.

Borsa güne kayıplarla başladı

 

Altında yatay seyir

 

Kripto paralarda kayıplar artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fadime12 Mayıs 2022 11:19

    Yazık, yine beceremediler

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 11:18

    Aklıma fikir geldi. Kazamızdaki usd leri satalım... dolar böylece düşecektir :D ... Yada swap ile kazamısı usd dolduralım dolar yine düşecektir... TL korumalı kur hesabı sistemini getirelim dolar yne düşecektir... Böylece dolar diplere görecek sürünecektir. :D ama her aldığımız dolar ile olunca dolar talebimiz hiç bitmiyor... RUSYAYA bakın dış güçlr rusyaya saldırıyor. ingiliz, alman, abd, paralarına el koyuyor, yapıtırmlar, ambargolar, siyasi ve ekonomık el koymalar, rusya pıyasasından firmalarını çekıyorlar, üretimlerine saldırıyorlar bunra rağman ukrayna parası TL den çok sağlam duruyor :D TL ye saldıran dış güçler kim ? hayali.. rusyaya saldıran dış güçler kim ? açık açık söyluyorlar zaten... rusya merkez bankası bağımsız gorulurken bizim merkez bankası yabancı raporlarda bağımsızlığı tartışılıyor... Demekki rusyadan ekonomist ithalatı yapalım :D adamlar paralarını nasıl korudu bee değerini helal olsun... Bide bize bak...

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 21:55

    Baran bey, buyrun savunduğunuz hukumet ve ekonomı planının, programlarını usd 15 leri, vb. sonuçlarını tartışın. Savunun. Anlatın.  Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim. :D Sanırım karıştırdınız. kendinize hedef arıyorsunuz. sizin oyuncağınız olacak kadar küçük  değilim :D   1- Faklı isimler nickler ile insanları kandırıp değişik kişiler gibi yazıyorsunuz yaptığınız tamamen suç . 2- insanlara küfürler ediyorunuz yaptığınız yine suç. 3- insanların kişiseline dil uzatıp tanımadıklarınıza  pkk terör vb yakıştırması yapacak kadar yazıyorsunuz buda suçtur.  4 - insanların yazılarına siyasi yaklaşım gösterip bölücü yaklaşımı sergiliyorsunuz buda suçtur. Bunları yapan biri olarak Baran bey, hala hangi yüz ile yazıyorsunuz ? beni bilgin ile alt etmen lazım, karşımda kuyruğunu kıstırıp göz yaşı dökmen sadece :D ..İnsan etkilemek tarzım değili, yorumlarımı yazıyorum. Elon patron. Senin işverenin yok mu ?

  • baran12 Mayıs 2022 20:04

    Senin ne aldığın ne sattığın beni hiç ilgilendirmez!  Israrla burada çok emin ve kesin tavırlar ile birilerini etkilemeye çalışmanın vebali vardır. Bir daha söylüyorum Elon Musk a olmadık güzellemeler yapan da ben değilim!  Zaten Türkçe bildiğini de  sanmıyorum!  Üstüne üstlük yok kitap okumaktan kendini geliştirmekten bahsedip üzerine bir sürü zırva eklemen normal davranışlar değil.  Hiç mi hiç değil.  

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 19:28

    Baran bey, senide Adam ederim. Karşımda dizlerin üzerine çökmüş, kuyruğunu bacaklarının arasına kıstırmışsın bakıyorum da :D nasıl yola getirdim seni  karşımda... Yapabilecek tek hareket küfürlerindir. :D ...  Bundan öteye gidecek kapasiten zaten yok...  İşte böyle  yola geleceksin. Senide Farklı nicklerle insanları kandırıp, yanıltıp etki altında bırakıp zarar etmelerinide böyle engellerim. Beni kandıracak kapasitede değilsin. küfürlerini aile terbiyene bağlıyorum. Senin gibi nick değiştirip gelecek halim yok. Karakterime yakışmayan lafları sana uyup yapacak, kalitemi düşürebileceğimi artık sanma... Annene, babana selam söyle Seni şikayet edicem, Ağzına biber sürsünler diye.  Kendine yakışan küfürleri yaz, aile terbiyeni görelim. 

  • Baran12 Mayıs 2022 16:25

    Bu kadar lafı sözü eşeğe anlatsam anırmayı keserdi!  Bu hala zırlıyor.  Ne nasihat para ediyor ne musibet!  Tam bir merkep misali anırmaya devam diyor. Senin adına ben utandığım için aynı niki kullanmadım mal oğlan!  Ama baktım kaşar hiç değişmiyor.  Hala çok bildim havalarında Allah tan başkalarını da  kendisine benzetemedi!  Nereden baksanız bu ahmağın peşinde kimseyi sürükleyememesi için yaptığım uyarılar bakımdan vicdanen rahatım.  Zorla sırıtmak zorunda değilsin ama ahmaklığın nişanesi olmuş işte neylersin?  

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 14:55

    Baran Bey nasıl bir kişiliksin :D eşşek, kedi köpek konuşturur gibi başka başka nickler ile yazıp değişik insan rollerine giriyorsun :D Allah akıl fikir versin. çocukmusun, ergenmisin nesin  :D oyun platformu değil buralar.  Lafonten masalları gibi değişik değişin nicklerle yazıp kendi kendine konuşturuyorsun :D  Allah akıl fikir versin. Baran,  nickin den rahatsız mı oldun ? :D  BARAN nickinı ne zaman konuşturacaksın ? :D  TL 15 leri aşmış  gezide 3 tl idi kaç kat eridi TL :D  5 kat yüzde 500 ha bire konuşuyor yok yüzde 15 düşmüş yok yüzde 40 düşmüş :D ahaha Herkes kendi alanında takılıyor. Sende  abuk subuk, farklı  nickler kullanarak, farklı insan gibi yatırımcıyı etki altına almaya çalışıyorsun. 

  • Gerçekler12 Mayıs 2022 13:21

    Gerçekler değişmez!  Emekliyi vs. düşünsen böyle saçma sapan sırıtmazdın!  Zaten sen hep kazanırsın!  Senin gibi hasta tipleri iyi bilirim.  Son iki saate kadar burada kripto reklamı yapıyor ben de sana verip veriştiriyordum. Küresel borsaların çöküşünün de çok yakın olduğunu izah etmeye çalışıyorduk.  Andavallı hala kazanmış olmaktan bahsediyor.  Kimsenin kazancı falan beni ilgilendirmez  ama sen inanılmaz nankörlük olanı biteni görmezden gelme çok bilmiş ama cahil ve kibirli tavırların içinde bulunduğun durumu gayet iyi anlatıyor. Hatta  Ne diyorduk  çalıda ot bitmez cahile laf yetmez. Ne kadar nasihat verirsen ver. İnsanoğlunun kendine ettiğini bütün Dünya bir araya gelse yapamazmış.

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 11:59

    Baran Efendi nick değiştirsen de ben bulurum, Senin aklın hayalin almaz " gerçekler" nickin hayırlı oldun :D  Git çocuk çocuk kandır, sen git emekliyi düşün, işsizi düşün, kredi  ve kart borçlularını düşün vb. Beni düşünmene gerek yok :D  şemsiye kapalı ve elimde, istersen sana vereyim bir güzel açtırırsın :D Sen makrube yerken bizler saatlerce yerli yabancı basın grafik alım satım kaldıraç vb işlerle  2. iş olarak bugunlere hazırladık kendimizi bilgimizi :D   HERKES KAZANIRKEN SENDE KAZANIRSIN, Piyasa kaybederken BİZ KAZANIRIZ... o şemsiyede sana kapak olsun tak bir yerine : )))

  • Gerçekler12 Mayıs 2022 11:26

    Sen kendi derdine yan!  Şemsiye açılmış içeride kuyruğu dik tutmana da gerek kalmadı!   Hatta biraz indir de şemsiyenin sapı görünmesin!