E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yatay görünüm---

Dolarda yatay görünüm

Dolarda yatay görünüm
09 Şubat 2022 - 11:00 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 13,60 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 13,5641'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 16:00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,25 üzerinde 13,6028 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,43 değer kazanarak 15,5628'den, sterlin/TL yüzde 0,68 artışla 18,4656'dan satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın hemen altında 95,44 seviyesinde. Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 94,7 seviyesinin destek, 96,4'ün direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,15 üstünde 1,1436'dan alıcı buluyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Hafta içerisinde dalgalı bir seyir izleyen USDTRY paritesi yeni günde de 13.55 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Piyasalar Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin Londra’da gerçekleştirdiği üst düzey yöneticiler ile yaptığı toplantıyı takip etti. Bu toplantılar sonrasında Nebati Londra Büyükelçiliği Rezidansı’nda basın toplantısı düzenledi. Nebati; bilgilendirmelerin çak saik bir şekilde yapıldığı, Londra’da bulunan tüm yatırımcıların en üst düzey şeffaf şekilde sorularını aldıklarını ve şeffaf bir şekilde cevaplandırmaya gayret ettiklerini belirtti. Yeni günde yurtiçinden gelecek ve piyasaları etkileyecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar küresel gelişmeleri yakından takip edecek. Yarın ise küresel bazda gözler ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisinde olacak. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 13.90 – 14.38 – 14.80 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 13.15 – 12.72 – 12.35 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir." diye belirtiliyor.

Gedik Yatırım günlük bülteninde, "Kurda yatay görünümün dün de devam ettiğini söyleyebiliriz. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Londra’da bankacılar ve üst düzey yatırımcılar ile bir dizi toplantılar gerçekleştirirken, Türkiye ekonomisinin görünümüne ilişkin değerlendirmeler ve Türkiye Ekonomi Modeli hakkında bilgilerin yatırımcılar ile paylaşıldığı bildirildi. Toplantılarda döviz kurlarında sağlanan istikrar ile enflasyonun geçici olduğu yatırımcılara iletildi. ABD tarafında ise aralık ayında dış ticaret açığı 80,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Açıklanan verilerin kur fiyatlaması üzerinde etkisi sınırlı kaldı. Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de toptan stoklar verisi izlenecek. Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 13,56’lı seviyelerden işlem görüyor." diye belirtiliyor.

Altında hareketlilik yukarı yönlü

 

Borsalarda yükseliş 2022’de neden zor olacak?

 

Borsada güçlü seyir devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip10 Şubat 2022 02:40

    Merkez ve kamu bankaları doları 13.50 ye sabitlediler. Gün boyu piyasamızda normal seyreden döviz kurları Newyork açılış seansı olan ( Genellikle 17.30) dan sonra, birileri piyasaya girip satıcılı oluyorlar. Bu durum, piyasa düzenini ve ahlakını bozacak bir  davranıştır. Gizleseler de herkes bunu biliyor. Bakalım daha ne kadar devam edecekler. En uzağa giden ok, en fazla gerilenden yaydan çıkarmış.