E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda ilk kayıp yüzde 1---

Dolarda ilk kayıp yüzde 1

Dolarda ilk kayıp yüzde 1
22 Ocak 2014 - 09:53 borsagundem.com

Güne kapanışa paralel başladı, ancak ilerleyen dakikalarda ilk kaybını yaşadı

Dolar/TL tarihi zirvesinin hemen altında dünkü kapanışa paralel güne başlarken piyasa Merkez Bankası'nın dünkü Para Politikası Kurulu kararlarının uygulamalarını yakından izleyecek. Merkez Bankası dün yılın ilk PPK toplantısında kısa vadeli faizleri değiştirmezken, ek parasal sıkılaştırma (EPS) günlerinde bankalararası piyasadaki faizlerin yüzde 9 civarında oluşmasını sağlayacağını açıkladı.

Merkez Bankası açıklamaları öncesi 2,2345'te işlem gören dolar/TL karara ilk tepki olarak yeni tarihi zirve olan 2,27'yi test etti. Dün günü 2,2550/2,2558 seviyesinde tamamlayan dolar/TL bu sabah güne 2,2525 seviyesinden başladı.

Bankacılara göre dün açıklanan ek sıkılaştırmaların ne sıklıkta uygulanacağı TL'de yön belirleyici olacak. Bankacılar, Merkez Bankası'nın dün hem piyasayı hem de hükümeti memnun edebilecek bir adım attığını ancak TL'de 17 Aralık'tan bugüne yaşanan diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmanın son bulacağını söylemek için henüz erken olduğunu belirtiyorlar.

TL BASKI ALTINDA KALMAYA DEVAM EDECEK

TL'nin baskı altında kalmaya devam edeceğini belirten bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Merkez Bankası faiz artırdı ve her şey bitti demek mümkün değil. Merkez öyle bir karar aldı ki kendine bundan sonra beklentilerimizin de üzerinde bir sıkılaştırma yapabilme şansı tanıdı. Ancak bu yeni faiz oranının nasıl ne sıklıkta haftada kaç gün kullanılacağı belirsiz" dedi ve ekledi: "Karara bakarsak yüzde 7,75'ten 9'a yükselebilecek bir yeni bir gecelik faiz çıkıyor karşımıza. 125 baz puanlık bir esneklik sağlandı. Ancak özellikle vurguladığım gibi yüzde 9'dan ne kadar fonlama sağlanacak piyasanın önümüzdeki dönemde gündeminde en üstte yer alacak."

SEPET 2,65'İN ÜZERİNDE

Dün 2.6681'e kadar yükselerek tarihi zirvesini test eden ve günü 2,65'li seviyelerin hemen üzerinde tamamlayan sepet bazında TL ise bu sabah 2,6510 seviyesinde işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)