E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolara karşı kurumlar teyakkuzda olmalı---

Dolara karşı kurumlar teyakkuzda olmalı

Dolara karşı kurumlar teyakkuzda olmalı
21 Kasım 2017 - 11:05 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Gedikli, "Dalgalı kur rejimindeyiz ancak birileri fırtınalı olsun istiyor, buna müsade edilemez, kurumlar teyakkuzda olmalı" dedi

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Bülent Gedikli, dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliği değerlendirdi.

BloombergHT kanalında katıldığı programda konuşan Gedikli, "70'li yıllarda petrol krizi sonrası İran'da, Türkiye'de, Mısır'da darbe oldu. Aynı döngüyü başlatmak istediler. Tek başarılı olamadıkları ülke Türkiye oldu bu sefer. Çünkü Türkiye eskisi gibi değil. Ekonomi siyaseti belirler, siyasetin ekonomiyi belirlediği yıllar bitti" diye konuştu.

"15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin notu neden indirildi?" ifadesini kullanan Gedikli, "Herhangi bir ekonomik nedeni var mıydı? Tabi ki hayır. Bir şeyin alt yapısını hazırlamak içindi, bugün daha iyi anlaşılıyor. Ancak yine işe yaramayacak" değerlendirmesini yaptı.

"Merkez daha proaktif davranmalı"

Son günlerde dolar/TL yaşanan hareketliliği yorumlayan Gedikli şu ifadeleri kullandı: "Dalgalı kur sistemindeyiz; ancak birileri fırtınalı olsun istiyor buna müsade edilemez, edilmemeli. Kurumlar teyakkuzda olmalı"

Gedikli daha sonra sosyal medya hesabından, "Merkez Bankası piyasaya karşı elini güçlü göstermesi ve daha proaktif davranması gerekiyor" paylaşımını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALPTUĞ21 Kasım 2017 13:54

    Neden basın aracılığıyla konuşuyorsun aç merkez bankası başkanına telofonu derdini söyle yoksa çekiniyormusun yada prim peşindemisin.

  • İsmail21 Kasım 2017 11:37

    Artık satarsını dolarınız nasıl olsa 4.20 olur diye düşünme fazla birazda baskarı kazansın hepmi siz kazanacaksınız

  • Itri21 Kasım 2017 11:19

    Bilen yapar, yapamayan konusur,

  • Emekci21 Kasım 2017 11:19

    Benim anlamadigim, madem bu kadar iyi biliyorsun seni yapalim merkez bankasi baskani. Basil and proaktif olunuyor goster tum dunyaya