E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşünü hızlandırdı---

Dolar düşüşünü hızlandırdı

Dolar düşüşünü hızlandırdı
27 Kasım 2017 - 07:50 borsagundem.com

Dolar kuru gün içinde 3.89 lira seviyesine kadar geriledi

Dolar/TL ABD Merkez Bankası'nın politikasını beklenildiği kadar hızlı şekilde sıkılaştırmayacağı öngörüsü ve TCMB'nin gerekli görmesi halinde faiz de dahil gerekli adımları atacağına yönelik Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının söylemleriyle geçen hafta 3.98 ile test ettiği tarihi zirvelerinin hemen altında seyrediyor.

Piyasalarda enflasyonda yükseliş, TL'deki değer kaybının enflasyon üzerinde önümüzdeki dönemde baskı yaratabileceği endişesi, AB, ABD ve NATO ile ilişkilerin gerilmesi, jeopolitik gelişmeler yakından takip ediliyor. Bunun yanı sıra ABD'de devam eden Reza Zarrab davasının sonuçlarına ilişkin endişeler de piyasalarda baskı yapmayı sürdürüyor. Öte yandan TL'deki değer kayıplarına rağmen yurtiçi yerleşiklerin hemen yabancı para mevduatlarını artırıyor olmaları da TL'deki değer kaybının devam edebileceği öngörüsüyle yakından izleniyor.

Dolar/TL haftanın ilk gününe 3.94 seviyesinin üzerinde başladı.

Saat 18:06 itibariyle dolar 3.9053 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,8976, en yüksek 3.9566 seviyesini  gördü.

Euro ise 4.6614 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.1931 seviyesinde.

Gram altın 162.4 lira seviyesinde. 2 yıllık tahvil faizi ise yüzde 13.86 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ27 Kasım 2017 16:38

    YERİN DİBİNE DÜŞSÜN ALANIN ELİ YANSIN .YAYGARACILAR DİL UZATMASIN TL MİZ DEGER KAZANSIN BİTTİK KARDEŞİM HER GÜN ZAMLA UYANIR HALE GELDİK ŞU İHRACATÇILAR ZARAR EDEN YAYGARACILARDA DİLİNİ TUTSUN.