E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro haftaya nasıl başladı?---

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?
31 Temmuz 2023 - 10:50 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 26,9660 seviyelerinden, euro/TL yüzde 0,1 artışla 29,6850'den işlem görüyor.

Cuma günü düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,2 altında 26,9025'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 26,9660'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 artışla 29,6850'den, sterlin/TL de yüzde 0,3 değer kazancıyla 34,6690'dan satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,1 artışla 101,8 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi ise bugün önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,1000 seviyesinde seyrediyor.

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif seyirle başlarken, gözler bu hafta İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı ve ABD'de tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Analistler özellikle bu hafta açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin Fed'in bundan sonraki aksiyonlarına ilişkin daha fazla ip ucu vermesinin beklendiğini, Apple ve Amazon başta olmak üzere önemli şirketlerin bilançolarının da takip edileceğini söyledi.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon, ABD'de Dallas Fed imalat aktivite endeksinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan teknik açıdan dolar endeksinde 100 ve 99'un destek, 102 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesi yatay görünümünü koruyor. Haftanın son işlem gününde yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret açığı verileri açıklandı. Buna göre
Temmuz’da ekonomik güven endeksi 101,1’den 99,3’e geriledi. Dış ticaret açığı ise Haziran’da %37,3 azaldı. TCMB’nin kademeli sıkılaşma sürecine ek olarak vergi oranlarının artırılması enflasyonu olumsuz etkileyebilir. Geçen hafta TCMB tarafından düzenlenen yılın üçüncü enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon beklentisi %22,3’ten %58’e revize edilmişti. Bu hafta açıklanacak enflasyon verisi dikkatle takip edilecek. ABD tarafında ise Fed’in de enflasyon değerlendirmesinde önem verdiği PCE verileri açıklandı. Böylece haziranda %0,2 artarak son iki yıl en düşük artışına işaret etti.'denildi.

Petrolde yukarı yönlü hareket

 

Bakır fiyatları yükseldi, demir düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)